Actualitate

Român mort într-un accident de muncă în Italia, aruncat la groapa de gunoi de patroni

După ce l-au „convins” pe muncitorul român care a făcut cumplita descoperire să tacă, cei doi patroni italieni au pus cadavrul românului pe o canapea veche și l-au aruncat la o groapă de gunoi aflată la 60 de kilometri de șantierul unde a avut loc tragedia.

Trupul a fost descoperit câteva zile mai târziu, însă fața era complet desfigurată, astfel că identificarea a fost făcută abia după patru ani. În tot acest timp, familia lui Mihai l-a dat dispărut și a făcut eforturi uriașe de a-l localiza.

Într-un final, în baza probelor existente și a unui test ADN, s-a descoperit că trupul neînsuflețit de la groapa de gunoi îi aparține românului Mihai Iștoc. A urmat o anchetă dificilă pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu bărbatul și cum a ajuns la groapa de gunoi. Misterul s-a spulberat abia după ce colegul lui, românul care i-a descoperit cadavrul, s-a decis să vorbească.

„Am trecut pe la el, pe șantierul de lângă cel unde lucram eu. L-am găsit mort”, le-a mărturisit anchetatorilor românul care a descoperit corpul lui Mihai. El a mai spus că a fost amenințat de cei doi italieni: „Ține-ți gura, nu spune nimic nimănui! Gândește-te la familia ta, ne ocupăm noi de tot”.

Judecătorii de la Curtea de Casație i-au condamnat în mod definitiv pe cei doi italieni în cursul zilei de marți, 11 februarie 2020, la 7 ani de închisoare pentru Vittorio Opessi și doar 4 ani de închisoare pentru Antonino Marino.

digi24.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *