Rubicon-competiții sportive absolut noi pentru Moldova

publicat în Eveniment pe 24 Ianuarie 2017, 10:23

În Moldova se vor desfășura  competiții sportive absolut noi – Rubicon, care vor avea loc în perioada 10-12 februarie pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Rubicon este o ștafetă ultramaraton, scopul căreia este alergarea pe tot teritoriul Moldovei, traversând fiecare raion al țării. Acest maraton este preconizat pentru trei ani, în fiecare an fiind depășit unul dintre cele trei trasee: cel de vest, central și de est. În anul 2017, va avea loc prima ediție, iar participanții vor trebui să traverseze regiunea de est a țării, inculsiv regiunea Transnistreană.


Scopul Rubicon este de a întregi Moldova și de a arăta cât este de bogată istoria și cultura noastră. Participanții vor primi premii pentru parcurgerea etapelor cursei.

Fiecare cursă este o alergare de trei zile, non-stop, pe un anumit traseu (de la 450, până la 525 km), care traversează întreaga țară. Fiecare astfel de cursă este împărțită pe RAIOANE, care, la rândul lor, sunt divizate pe ETAPE de 6-13 km. Pentru parcurgerea a cel puțin unei etape, participantul primește o INSIGNĂ cu stema raionului.
Scopul sportivului este de a aduna INSIGNELE tuturor raioanelor republicii.


Participarea la ștafeta ultramaraton Rubicon nu presupune o contribuție financiară obligatorie. Fiecare participant este liber să doneze atât, cât consideră că este suficient.
Toate resursele financiare adunate de participanți vor fi donate copiilor cu dizabilități.

Prezentarea acestei competiții absolut noi pentru Moldova a avut loc la sfârșitul lunii decembrie, în cadrul evenimentului Sporter Awards, în cadrul căruia organizatorii au adunat cei mai buni sportivi. Conceptul a fost susținut cu brio, iar participanții imediat au început să-și formeze echipa cu care vor parcurge competiția.

Mai multe informații găsiți pe www.rubicon.run