Sport

Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor, după ce a pierdut cu Cibulkova

Halep, a treia favorită a competiției și numărul patru mondial, părăsește acest turneu după faza grupelor pentru al doilea an consecutiv, după ce în 2014 a jucat finala cu Serena Williams.

Halep a cedat după o oră și 48 de minute în fața numărului opt mondial, la capătul unui set secund foarte disputat.

Românca a evoluat cu un bandaj la genunchiul piciorului stâng și a arătat o mobilitate redusă în deplasarea sa pe teren, în fața unei adversare căreia îi place să lupte pentru fiecare punct, să alerge pentru fiecare punct.

Cibulkova a rămas în cărți pentru calificare după acest succes, având nevoie de o victorie reușită de Angelique Kerber în fața americancei Madison Keys în două seturi.

Halep a început rău meciul cu Cibulkova, pierzând primele trei ghemuri, în care a reușit să ia doar un punct (ultimele două ghemuri le-a cedat la zero). Românca a dat semne de revenire și a reușit să câștige trei ghemuri (ultimul la zero), dar Cibulkova și-a păstrat avantajul luat și s-a impus cu 6-3 în primul set, după doar 30 de minute.

Setul secund a fost deosebit de disputat, cu accente de dramatism pe alocuri, Simona făcând față cu greutate din punct de vedere fizic. Cibulkova a început cu break, dar Halep a reușit să restabilească egalitatea (1-1), iar apoi fiecare și-a făcut serviciul (2-2). Cibulkova a reușit un nou break (3-2), dar Simona a replicat și ea (3-3), însă nu a reușit să își fructifice serviciul (4-3 pentru Cibulkova), egalând apoi la capătul unui ghem lung de aproape zece minute (4-4). Halep și-a câștigat serviciul în cele din urmă (5-4), după ce a salvat câteva mingi de break, iar apoi fiecare și-a făcut serviciul (6-6), meciul ajungând în tiebreak. Halep a luat primul punct, dar apoi le-a pierdut pe următoarele trei. Românca a egalat (3-3, 4-4) și apoi a condus, dar a pierdut trei puncte la rând, setul, meciul și calificarea în semifinale.

Halep a reușit doar 10 mingi direct câștigătoare în acest meci, față de 32 ale adversarei, însă a comis mai puține erori neforțate (13-27).

Cibulkova are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, câștigând de trei ori pe hard și o dată pe iarbă. Halep s-a impus în ambele întâlniri jucate pe zgură, ultima anul acesta, în finala de la Madrid, cu un sec 6-2, 6-4.

În urma participării sale la Turneul Campioanelor, Halep va primi 153.000 de dolari și 500 de puncte WTA. În primele sale meciuri, Simona a învins-o pe americanca Madison Keys cu 6-2, 6-4 și a fost învinsă de Angelique Kerber cu 6-4, 6-2.

Kerber este calificată deja în semifinale după meciul Halep — Cibulkova.
Simona Halep încheie sezonul cu trei titluri câștigate, la Madrid, București și Montreal. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *