Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 13:18
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Timpul Liber 15 Mai 2017, ora 16:58

Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale" a început un turneu în trei oraşe din România

Marime Font

Teatrul National „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, a organizat un turneu în trei oraşe din România, care se va desfăşura în perioada 15-22 mai, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, turneul este destinat publicului din România și, în mod particular, tinerilor basarabeni care studiază în dreapta Prutului. Actorii Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” vor susține la Suceava, Rădăuți și Gura Humorului spectacolele: „Migraaanți sau prea sîntem mulți pe nenorocita asta de barcă” (de Matei Vișniec, regia: Alexandru Grecu) și „Hoțul” (de Dario Fo, regia: Alexandru Cozub).

Spectacolele vor fi prezentate în cadrul primei ediții a Festivalului „Zilele Teatrului «Matei Vișniec»”, care include spectacole montate în România și Republica Moldova, de teatre și companii teatrale din București, Chișinău, Oradea, Deva și Sf. Gheorghe.Reprezentațiile de teatru omagiază personalitatea dramaturgului rădăuțean Matei Vișniec şi aduc în atenția spectatorilor din dreapta Prutului specificul artei teatrale din stînga Prutului și conturează elementele culturale comune din cele două ţări.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Teatrului Naţional „Satiricus I. L. Caragiale”, Alexandru Grecu, a menţionat că în perioada 9-14 mai trupa instituției a avut un turneu la Bucureşti, în cadrul proiectului „Teatru de peste Prut”, organizat împreună cu Teatrului Evreiesc de Stat din capitala României.

Potrivit sursei citate, pe parcursul unei săptămîni, Teatrul din Chișinău a prezentat la Bucureşti şase spectacole: „Cerere în căsătorie” şi „Nunta” de A. P. Cehov, „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, "Maestrul și Margareta" de M. Bulgakov, "Pușlamaua de la etajul 13 sau Dragă societate" de Mircea M. Ionescu şi "Migraaanți sau prea sîntem mulți pe nenorocita asta de barcă" de Matei Vișniec. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md