Timpul Liber

Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” a început un turneu în trei oraşe din România

Potrivit organizatorilor, turneul este destinat publicului din România și, în mod particular, tinerilor basarabeni care studiază în dreapta Prutului. Actorii Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” vor susține la Suceava, Rădăuți și Gura Humorului spectacolele: „Migraaanți sau prea sîntem mulți pe nenorocita asta de barcă” (de Matei Vișniec, regia: Alexandru Grecu) și „Hoțul” (de Dario Fo, regia: Alexandru Cozub).

Spectacolele vor fi prezentate în cadrul primei ediții a Festivalului „Zilele Teatrului «Matei Vișniec»”, care include spectacole montate în România și Republica Moldova, de teatre și companii teatrale din București, Chișinău, Oradea, Deva și Sf. Gheorghe.

Reprezentațiile de teatru omagiază personalitatea dramaturgului rădăuțean Matei Vișniec şi aduc în atenția spectatorilor din dreapta Prutului specificul artei teatrale din stînga Prutului și conturează elementele culturale comune din cele două ţări.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Teatrului Naţional „Satiricus I. L. Caragiale”, Alexandru Grecu, a menţionat că în perioada 9-14 mai trupa instituției a avut un turneu la Bucureşti, în cadrul proiectului „Teatru de peste Prut”, organizat împreună cu Teatrului Evreiesc de Stat din capitala României.

Potrivit sursei citate, pe parcursul unei săptămîni, Teatrul din Chișinău a prezentat la Bucureşti şase spectacole: „Cerere în căsătorie” şi „Nunta” de A. P. Cehov, „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, "Maestrul și Margareta" de M. Bulgakov, "Pușlamaua de la etajul 13 sau Dragă societate" de Mircea M. Ionescu şi "Migraaanți sau prea sîntem mulți pe nenorocita asta de barcă" de Matei Vișniec. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *