TÂRÂŞENII comuniste

Ultima lupta a generalului molotovean

In aceste zile glorioase pe care le traim, generalul Voronin s-a invartit harnic primprejurul tancurilor-monumente, instalate de Brejnev si de Bodiul pe intreg teritoriul Molotovei, dar degeaba: n-are cine-l decora pentru stralucitele sale lupte cu propriul neam. Cine sa-i acorde marelui strateg si atlet al molotovizarii un „Stefan cel Mare” sau un „Sfantul Gheorghe Biruitorul”? Au nu i-a invins el de atatea ori pe dusmanii partidului si ai poporului – toti pe-un cap, liberali si democrati?

La o adica, s-ar putea. Prin decret prezidential, presedintele RM Voronin il decoreaza pe presedintele Parlamentului RM – Voronin. Apoi presedintele Parlamentului RM, Voronin, prin lege adoptata la plenara partidului de guvernamant, il decoreaza pe presedintele RM – Voronin. Si tot asa. Dar nu-i prea vine generalului la socoteala. Ar putea sa-i scoata lumea vorbe urate. Pe timpul lui Brejnev, se permiteau mai multe – si tot l-a grait lumea de rau pe secretarul general, dupa ce acesta s-a dus in mormant, cu pieptul strivit de tonajul ordinelor si medaliilor.

Sa-i fi acordat prin decret prezidential Zinaidei Greceanai, prim-ministrului, acest drept sfant – de a imparti distinctii celor mai destoinici barbati ai neamului de bolsevici! Dar nu, nu i-a venit la timp ideea… Si nici Mark Tkaciuk n-a fost mai clarvazator. Cine s-ar mai fi gandit, acum cateva luni, ca vor ajunge comunistii in aceasta situatie delicata?
Inca bine ca a reusit sa-i multumeasca pe ceilalti slujitori de la treuca. Drept ca nu chiar pe toti. In cei opt ani, ca sef al statului, Voronin a acordat doar vreo 2.000 si ceva de decoratii de stat. Dupa 5 aprilie, a reusit sa mai imparta vreo 100 si ceva, celor mai devotati politisti, securisti si pupcuristi. Dar e prea putin. Acum, cand a inteles batranul general acest lucru, e deja si prea tarziu.

Dar las-ca are Chira socoteala. Nu va ceda puterea, chiar daca va fi sa-i ramana dantura infipta in jiltul prezidential. Nu va ceda si pace! Ba nu… Se va razboi! Opt ani s-a razboit cu toti si nu a cedat. Drept ca l-a inceput nu avea de pierdut decat lanturile. Acum, insa, alta faina se macina la moara. Acum, nu mai are dreptul sa cedeze tara. Pentru ca nu este tara sa, ci a fiului sau Oleg si a nepotelei sale, Katiusa de la Londra, si a nepotilor nepotilor sai. La lupta, generale! Sa ne aparam Patria cat mai este vin in butoaie, cat mai sunt jumari si muraturi in beciurile de la Condrita si Holercani. Pe urma, fie ce-o fi, numai comunism sa fie! Ca tare bine ti-a mai fost pe timpul comunismului tau…

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *