Un bărbat a găsit o fetiță îngropată de vie în timp ce-și înmormânta propria fiică

publicat în Actualitate pe 18 Octombrie 2019, 13:22

Hitesh Kumar Sirohi, un comerciant din districtul Bareilly din Uttar Pradesh, India, săpa un mormânt pentru fiica lui care a murit la naștere când s-a întâmplat ceva ieșit din comun. În momentul în care a lăsat bebelușul în pământ și se pregătea să-i spună adio, a auzit un plâns înfundat de copil.

A presupus că vine de la fata lui, așa că a scormonit după ea, dar ce a descoperit l-a lăsat mască. La aproximativ 90 de centimetri sub mormântul fiicei sale a dat de o oală de lut în care se afla o fetiță nou-născută care fusese îngropată de vie și supraviețuise. Alături de rudele prezente la locul incidentului, a salvat bebelușul și a sunat la poliție și la urgențe după ce i-a dat niște lapte.

„Am avut parte de un incident inuman pe terenul crematoriului Maninath aflat pe teritoriul poliției Subhash Nagar, în care o fetiță nou-născută a fost îngropată într-o oală de lut”, a declarat pentru ANI șeful poliției, Abhinandan Singh. „Bebelușul a fost găsit de membrii unei familii care venise acolo să-și îngroape fetița care murise la naștere.”Fetița se află sub îngrijiri medicale și a fost numită Sita. Deși nu se știe cât de mult a stat îngropată, medicii se așteaptă ca ea să-și revină în întregime. Poliția încearcă să-i găsească acum pe părinții ei reali și să-i pedeapsească pentru tentativă de infanticid feminin care e o problemă destul de întâlnită în India. Un incident similar a avut loc în ianuarie, când o fetiță abia născută a fost găsită îngropată de vie în alt district din Uttar Pradesh, în timp ce alt caz a inclus 19 fetuși găsiți aruncați într-o canalizare din Maharashtra în 2017.

Uttar Pradesh are cel mai scăzut raport între sexe din țară (862 de femei la o mie de bărbați, conform unui recensământ din 2017), iar patriarhatul și normele sociale continuă să perpetueze un mediu în care cazurile de violență împotriva fetelor și femeilor sunt în creștere. În timp ce fiii sunt văzuți ca dezirabili și singurii care merită iubire, fetele sunt considerate o povară. Deși există multe legi și politici care încearcă să sprijine fetițele, adevărul dureros e că decalajul încă se simte.

https://www.vice.com/