Un bărbat care se transforma încet-încet într-un „OM-COPAC" a fost salvat de medici din Israel

publicat în Actualitate pe 30 August 2017, 19:22

Un bărbat de 42 ani din Gaza, care suferă de sindromul supranumit "omul-copac", o boală genetică extrem de rară, care se manifestă prin apariția unor excrescențe cu aspect de coajă de copac ce afectează în special mâinile și picioarele, a fost salvat de medici din Israel, informează Daily Mail.

Potrivit sursei citate, Mohammed Taluli este infectat de zece ani cu Epidermodisplazie veruciformă, o boală genetică extrem de rară, iar viața sa era una de pustnic, bărbatul ascunzându-se în casă în toți acești ani, din cauza aspectului său.

Recent, Mohammed Taluli a fost supus unei operații efectuate de chirurgi de la Hadassah University Medical Center, care au reușit să-i îndepărteze excrescențele de pe mâini.

Speriați că ar putea să se infecteze și ei, deși se știe că nu este o boală contagioasă, medicii au purtat două perechi de mănuși și măști speciale în timpul operației lui Taluli, căruia i-au fost aplicate grefe de piele, pentru a înlocui pielea îndepărtată din cauza negilor.

„După ani și ani în care m-am ascuns rușinat, din cauza bolii, acum mi s-a redat șansa de a începe o viață nouă", a declarat bărbatul.

Sindromul "omului-copac" afectează numeroase persoane, în special în șări precum Bangladesh și India. Anul trecut, un bărbat din Bangladesh a fost supranumit "omul-copac" din cauza negilor uriași care i-au crescut la extremitățile degetelor de la mâini și picioare. Abul Bajandar, în vârstă de 27 de ani, a trecut prin cel puțin 16 intervenții chirurgicale prin care medicii i-au îndepărtat cinci kilograme de excrescențe care îl împiedicau, printre altele, să lucreze și să își țină în brațe fetița de trei ani.