Actualitate

Un bărbat care se transforma încet-încet într-un „OM-COPAC” a fost salvat de medici din Israel

Potrivit sursei citate, Mohammed Taluli este infectat de zece ani cu Epidermodisplazie veruciformă, o boală genetică extrem de rară, iar viața sa era una de pustnic, bărbatul ascunzându-se în casă în toți acești ani, din cauza aspectului său.

Recent, Mohammed Taluli a fost supus unei operații efectuate de chirurgi de la Hadassah University Medical Center, care au reușit să-i îndepărteze excrescențele de pe mâini.

Speriați că ar putea să se infecteze și ei, deși se știe că nu este o boală contagioasă, medicii au purtat două perechi de mănuși și măști speciale în timpul operației lui Taluli, căruia i-au fost aplicate grefe de piele, pentru a înlocui pielea îndepărtată din cauza negilor.

„După ani și ani în care m-am ascuns rușinat, din cauza bolii, acum mi s-a redat șansa de a începe o viață nouă", a declarat bărbatul.

Sindromul "omului-copac" afectează numeroase persoane, în special în șări precum Bangladesh și India. Anul trecut, un bărbat din Bangladesh a fost supranumit "omul-copac" din cauza negilor uriași care i-au crescut la extremitățile degetelor de la mâini și picioare. Abul Bajandar, în vârstă de 27 de ani, a trecut prin cel puțin 16 intervenții chirurgicale prin care medicii i-au îndepărtat cinci kilograme de excrescențe care îl împiedicau, printre altele, să lucreze și să își țină în brațe fetița de trei ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *