Astăzi 21 Ianuarie 2020, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:50
Abonamente

Actualitate 10 Decembrie 2018, ora 00:23

Washington Post: Economia puternică îi face pe americani să nu se mai angajeze în poliție și armată

Marime Font

 Americanii nu se mai înghesuie să se angajeze în forțele de poliție și în armată, o situație despre care analiștii susțin că se datorează în mare măsură economiei Statelor Unite, care este puternică și traversează o perioadă de creștere importantă.

 Potrivit datelor, aplicațiile de angajare au scăzut la 66% din departamentele de poliție din întreaga țară, în timp ce, pentru prima dată în ultimii treisprezece ani, armata nu și-a îndeplinit obiectivul anual de recrutare, reușind să atragă în rândurile ei doar 70.000 de recruți în 2018, cu 8.5 procente mai puțin decât își fixase ca obiectiv. Americanii preferă să ocolească slujbele din domeniul militar și din forțele de poliție, concentrându-se pe piața muncii private, aflată într-o expansiune semnificativă și unde salariile sunt mai atractive.

Publicația Washington Post a scris recent că interesul americanilor de a deveni polițiști a scăzut semnificativ la nivelul întregii țări. În Nashville (Tennessee) de exemplu, aplicațiile pentru locurile de muncă în poliție au scăzut de la 4.700 în 2010 la 1.900 anul trecut. În Seattle (Washington), cererile au scăzut cu aproape 50% într-un departament unde salariul de pornire este de 79.000 de dolari. O scădere a numărului de aplicații s-a înregistrat chiar și la Biroul Federal de Investigații (FBI), de la 21.000 de aplicații depuse în medie anii trecuți la 13.000 în anul fiscal trecut (o campanie agresivă de marketing a dus ulterior la o nouă creștere a numărului de aplicanți).


Mai mult, departamentele de poliție întâmpină probleme majore și în menținerea ofițerilor aflați deja în funcții. Un sondaj realizat în aproape 400 de departamente de poliție de către Police Executive Research Forum (PERF), o organizație națională a șefilor de departamente cu sediul la Washington D.C (https://www.policeforum.org), a indicat că 29% dintre cei care și-au părăsit voluntar slujba de polițiști fuseseră angajați în urmă cu mai puțin de un an. În cazul a 40% dintre polițiștii care au renunțat la funcție, aceștia fuseseră angajați de mai puțin de cinci ani.

Înlocuirea polițiștilor care renunță la slujbă sau ies la pensie a devenit și ea din ce în ce mai dificilă. Aproape 66% din cele aproape 400 de departamente ale poliției chestionate în raportul PERF au declarat că numărul aplicațiilor a scăzut, iar comandanții susțin că iau în considerare diferite variante pentru a stimula numărul de aplicanți (eliminarea cerinței de a avea o diplomă de liceu, relaxarea regulilor privind utilizarea anterioară a drogurilor și relaxarea politicilor în ceea ce privește tatuajele, atragerea mai multor candidați din rândul minorităților și al femeilor etc.).

Statisticile Bureau of Justice arată că trendul reducerii numărului de polițiști pe cap de locuitor a fost stabil timp de 20 de ani. Deși populația americană a crescut de la 267 milioane în 1997 la 323 milioane în 2016, numărul de ofițeri la 1.000 de americani a scăzut de la 2.42 în 1997 la 2.17 în 2016. Dacă în 2013 în America existau 725.000 de polițiști, numărul lor este în prezent de circa 701.000. De exemplu, metropola Houston ar trebui să aibă încă 2.000 de ofițeri de poliție pentru a avea o forță eficientă.

În ceea ce privește motivele principale ale acestei scăderi semnificative, șefi de poliție și comandanți prezenți în urmă cu câteva zile la o reuniune PERF în capitala federală au oferit mai multe motive, între care modificarea percepției imaginii poliției americane după o serie de incidente produse în ultimii ani în care au fost împușcați civili (în special afro-americani), intensificarea controlului din partea publicului și al mass-media, datorită dezvoltării tehnologiei și al canalelor media sociale, posibilitatea tot mai mare ca polițiștii să fie trimiși în judecată din cauza deciziilor pe care le iau în anumite situații, înmulțirea cazurilor în care ofițerii sunt acuzați de brutalitate etc. Foarte importantă este însă și starea economiei americane, deoarece industria privată oferă salarii mai atractive, care îi fac pe americani să prefere slujbele civile.

Optimismul economic din Statele Unite a fost citat din nou, alături de scăderea generală a interesului pentru serviciul militar în rândul tinerilor, drept principalul motiv pentru care, pentru prima dată în treisprezece ani, armata nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul anual de recrutare. Astfel, în septembrie, oficialii armatei SUA au anunțat că au recrutat doar 70.000 de recruți în anul fiscal 2018, cu 8.5% mai puțin față de ținta de 76.500 de recruți. Problema este cu atât mai delicată cu cât președintele Donald Trump a promis că va extinde forțele militare.

Ultima dată când armata nu și-a îndeplinit obiectivele de recrutare a fost în anul 2005, într-un moment în care războiul din Irak era la apogeu. Ziariștii de la ABC News, care au relatat despre această situație, au scris că cei 70.000 de recruți sunt mai mult decât recruții pentru celelalte trei servicii militare combinate, dar, ca cel mai mare serviciu, US Army are întotdeauna cel mai important obiectiv de recrutare.

Oficiali din armată responsabili cu managementul și recrutarea personalului au declarat pentru AP că eșecul de a îndeplini obiectivul de recrutare din acest an va duce la schimbări în modul în care armata va face recrutări. Aceștia au spus că US Army se va concentra mai mult pe canalele media de comunicare sociale și vor stabili mai multe contacte cu competițiile de jocuri video.

În plus, ei au susținut că armata americană va continua să angajeze doar aplicanți calificați, după ce US Army a fost criticată că, pentru a-și atinge obiectivele, a crescut numărul de derogări acordate unor recruți care, în mod normal, nu ar fi eligibili să intre în armată. Astfel, în august 2018, statisticile armatei au indicat că numărul de derogări pentru teste pozitive privind consumul de droguri și alcool a crescut la 1.05 la sută, în creștere ușor față de cele 0.79% acordate în 2017 (derogările privind incidente mai grave au crescut și ele la 2.88% în aceeași perioadă, de la 2.38% în 2017).

Într-un interviu pentru Foreign Policy, Mark Esper, care este Secretary of the Army, a afirmat că, pentru a crește numărul de recruți, US Army “a dezvoltat o strategie holistică,” care include trimiterea pe teren a sute de noi angenți de recrutare și mutarea centrelor de recrutare în orașele în care trebuie să crească numărul de recruți, țintele fiind 22 de metropole care au populație importantă de tineri.

În ceea ce privește noii recruți, oficialul a spus că a crescut numărul de luni dedicate pregătirii și s-a îmbunătățit programul de antrenament, obiectivul final fiind acela de a crea “soldați foarte capabili, care sunt puternici din punct de vedere fizic, duri din punct de vedere mental, drepți din punct de vedere moral, inteligenți din punct de vedere intelectual” și care “vor fi cei care ne vor conduce spre succes pe câmpul modern de luptă.”

Surse: Washington Post, ABC News, Foreign Policy

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 21 Ianuarie 2020, ora: 18:50 de Silviu Tănase

Ion Chicu se duce cu „sapa după avioane” și îi dă replici stupide Președintelui Klaus Iohannis

Ion Chicu se duce cu „sapa după avioane” și îi dă replici stupide Președintelui Klaus Iohannis

Tunul de lemn este o producție Moldova-Film, realizată la apusul Imperiului Sovietic. Filmul prezintă povestea unui bătrân, liniștea căruia a fost tulburată de apariția unui avion nemțesc care le-a ucis pe rând găinile, apoi oaia. Bătrânul găsește un tun pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 14:06

FOTO/// Icoane cu chipul lui Vladimir Putin, vandute pe strazile din Rusia cu peste 22 de mii de lei

FOTO/// Icoane cu chipul lui Vladimir Putin, vandute pe strazile din Rusia cu peste 22 de mii de lei

 Chipul lui Vladimir Putin poate fi gasit pe icoanele care se vand in Rusia. Despre asta a scris un internaut pe retelele de socializare, care spune ca a surprins icoana in aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 13:44

Valeriu Pasat Mihail Ostrovski, primul ambasador sovietic la Bucureşti, trimis în Gulag pentru că a „contribuit la destituirea din funcţie a ministrului de Externe al României, N. Titulescu”

Mihail Ostrovski, primul ambasador sovietic la Bucureşti, trimis în Gulag pentru că a „contribuit la destituirea din funcţie a ministrului de Externe al României, N. Titulescu”

 Este binecunoscut faptul că în procesul de instituire, ameliorare şi dezvoltare a relaţiilor reciproce dintre state un rol deosebit îl joacă, de obicei, personalităţi notorii ale diplomaţiei. În România interbelică, o astfel de personalitate diplomatică,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 13:34

Piesa “Dosarele Siberiei,” în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti

Piesa “Dosarele Siberiei,” în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti

 Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău montează pe scena Naţionalului bucureştean, miercuri 22 ianuarie 2020, în Sala Mare, ora 19,00, piesa „Dosarele Siberiei”, în regia lui Petru Hadârcă.

( ) Citeşte tot articolul

Film 21 Ianuarie 2020, ora: 13:11

5 filme românești noi pe care le vei putea vedea în 2020

5 filme românești noi pe care le vei putea vedea în 2020

Anul 2020 va fi plin de noutăți în ceea ce privește industria cinematografică, inclusiv de noi filme românești de care să te bucuri. Anul 2020 va veni cu titluri mari. Pentru cei pasionați de filmele din universul DC, aceștia vor putea urmării continuarea poveștii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 13:05

Denunț la Procuratură împotriva lui Dodon și solicitări la ANI și FISC să verifice cheltuielile președintelui pentru vacanțele de lux

Denunț la Procuratură împotriva lui Dodon și solicitări la ANI și FISC să verifice cheltuielile președintelui pentru vacanțele de lux

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a pregătit denunțul pe care intenționează să-l depună la Procuratura Generală împotriva șefului statului pentru îmbogățire ilicită. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Ianuarie 2020, ora: 12:06

Poze cu ROBII sovietici din Basarabia /// Zaharia Cușnir

Poze cu ROBII sovietici din Basarabia /// Zaharia Cușnir

A făcut senzație publicarea unui pachet de fotografii din satele basarabene ale anilor 50-60, la apogeul Uniunii Sovietice. Pe mine m-au întristat și vă spun de ce.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 11:58

Parlamentul a CHELTUIT 2 milioane pentru 110 tablete ce le va permite deputaților să folosească sistemul e-parlament și e-vot

Parlamentul a CHELTUIT 2 milioane pentru 110 tablete ce le va permite deputaților să folosească sistemul e-parlament și e-vot

Tabletele au fost procurate încă în luna decembrie 2019, conform Agenției Achiziții Publice, informează jurnal.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 11:53

Contrabandist cu imaginație. Vezi unde a ascuns un moldovean sute de pachete cu cafea din Italia

Contrabandist cu imaginație. Vezi unde a ascuns un moldovean sute de pachete cu cafea din Italia

Contrabandist cu imaginație. Un moldovean de 45 de ani din Nisporeni a ascuns mai multe produse alimentare fără acte în rezervorul unei stropitori, crezând că nu vor fi găsite, însă nu i-a mers.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 11:46

Constantin Codreanu reacționează la acuzațiile la adresa Consulatului României de la Bălți

Constantin Codreanu reacționează la acuzațiile la adresa Consulatului României de la Bălți Foto: simbol

1. Am considerat oportun să reacționez la acest articol pentru că, dincolo de orice, vorbim de interfața statului român cu care interacționează românii din Republica Moldova și de imaginea noastră ca stat. În plus, de fiecare dată când vorbim de situații în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 10:01

De sărbători, Loteria Națională a oferit câștiguri de peste 14,5 milioane de lei

De sărbători, Loteria Națională a oferit câștiguri de peste 14,5 milioane de lei

În perioada 1 decembrie – 15 ianuarie, Loteria Națională a oferit câștiguri în valoare de 14 575 000 de lei. Dintre acestea, 19 norocoși au descoperit premii mari în bilete de loterie în sumă de 5 619 439 de lei. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 21 Ianuarie 2020, ora: 09:15

OPINII ALTERNATIVE / Saharneanu îl critică pe fostul lider PPR, Vlad Țurcanu

OPINII ALTERNATIVE / Saharneanu îl critică pe fostul lider PPR, Vlad Țurcanu

Ex-deputatul Valeriu Saharneanu, reprezentant al Partidului Popular Românesc, a dezvăluit cum a ajuns fostul președinte al formațiunii, Vlad Țurcanu, să conducă partidul, dar și cum, ulterior, nu s-a mai implicat în activități.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 09:04

VIDEO// Arest preventiv pentru minorul din ORHEI, care și-a ucis prietenul pentru o platformă XBOX

VIDEO// Arest preventiv pentru minorul din ORHEI, care și-a ucis prietenul pentru o platformă XBOX

Minorul de 14 ani care a ucis cu sânge rece un alt minor de 12 ani a primit mandat de arest pentru 30 de zile, după ce ieri a fost reținut pentru 24 de ore. Băiatul este suspectat că ar fi omorât un băiat de 12 ani, iar cadavrul l-a ascuns într-o clădire nefinisată.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 08:54

Cadavru găsit într-o fântână de canalizare

Cadavru găsit într-o fântână de canalizare

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost depistat în această după-amiază într-o fântână de canalizare de pe strada Alecu Russo, din sectorul Ciocana al capitalei. Solicitată telefonic, Natalai Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 08:25

GALA CINEAȘTILOR 2020: Cele mai bune filme din Moldova

GALA CINEAȘTILOR 2020: Cele mai bune filme din Moldova

 Ieri, 20 ianuarie, a avut loc „Gala Cineaștilor 2020”. Evenimentul a fost organizat în premieră de către Uniunea Cineaștilor din Moldova în colaborare cu Centrul Național al Cinematografiei și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Laureații Galei...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 21 Ianuarie 2020, ora: 07:52

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 21 IANUARIE 2020. BERBECII SUNT CONFUZI

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 21 IANUARIE 2020. BERBECII SUNT CONFUZI

Horoscopul zilei de 21 ianuarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 21 ianuarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 21...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 06:33

Electromobilitatea – Companiile petroliere și de utilități încearcă să preia controlul: își fac propriile rețele de încărcare a mașinilor electrice

Electromobilitatea – Companiile petroliere și de utilități încearcă să preia controlul: își fac propriile rețele de încărcare a mașinilor electrice

Mai mult de trei sferturi (79%) din infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice din Europa era controlată de companiile de utilităţi şi petroliere.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 21 Ianuarie 2020, ora: 05:49

Cum vorbim, cum scriem?: Despre ton şi intonaţie

Cum vorbim, cum scriem?: Despre ton şi intonaţie Din editia print

În prezent, în spaţiul audiovizualului există numeroase (ca să nu zicem nenumărate) posturi de radio şi TV, care încearcă din răsputeri să ne ademenească, să capteze cu orice preţ atenţia publicului. În avangarda acestei permanente competiţii sunt cei de la...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 21 Ianuarie 2020, ora: 00:25

Şapte trucuri pentru folosirea mai eficientă a minţii

Şapte trucuri pentru folosirea mai eficientă a minţii

Conştientul emite raţionamente şi subconştientul produce; conştientul alege şi subconştientul livrează marfa. Vă prezentăm câteva trucuri. Este de la sine înţeles că puteţi adăuga cele care corespund aşteptărilor, nevoilor sau dorinţelor voastre. 

( ) Citeşte tot articolul

Film 20 Ianuarie 2020, ora: 20:52

Radu Jude, primul regizor român cu trei producții la Berlinale 2020

Radu Jude, primul regizor român cu trei producții la Berlinale 2020

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin se va desfășura între 20 februarie și 1 martie 2020

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)