Astăzi 25 August 2019, Duminică - Ultima actualizare la 24 August 2019
Abonamente

Actualitate 10 Decembrie 2018, ora 00:23

Washington Post: Economia puternică îi face pe americani să nu se mai angajeze în poliție și armată

Marime Font

 Americanii nu se mai înghesuie să se angajeze în forțele de poliție și în armată, o situație despre care analiștii susțin că se datorează în mare măsură economiei Statelor Unite, care este puternică și traversează o perioadă de creștere importantă.

 Potrivit datelor, aplicațiile de angajare au scăzut la 66% din departamentele de poliție din întreaga țară, în timp ce, pentru prima dată în ultimii treisprezece ani, armata nu și-a îndeplinit obiectivul anual de recrutare, reușind să atragă în rândurile ei doar 70.000 de recruți în 2018, cu 8.5 procente mai puțin decât își fixase ca obiectiv. Americanii preferă să ocolească slujbele din domeniul militar și din forțele de poliție, concentrându-se pe piața muncii private, aflată într-o expansiune semnificativă și unde salariile sunt mai atractive.

Publicația Washington Post a scris recent că interesul americanilor de a deveni polițiști a scăzut semnificativ la nivelul întregii țări. În Nashville (Tennessee) de exemplu, aplicațiile pentru locurile de muncă în poliție au scăzut de la 4.700 în 2010 la 1.900 anul trecut. În Seattle (Washington), cererile au scăzut cu aproape 50% într-un departament unde salariul de pornire este de 79.000 de dolari. O scădere a numărului de aplicații s-a înregistrat chiar și la Biroul Federal de Investigații (FBI), de la 21.000 de aplicații depuse în medie anii trecuți la 13.000 în anul fiscal trecut (o campanie agresivă de marketing a dus ulterior la o nouă creștere a numărului de aplicanți).


Mai mult, departamentele de poliție întâmpină probleme majore și în menținerea ofițerilor aflați deja în funcții. Un sondaj realizat în aproape 400 de departamente de poliție de către Police Executive Research Forum (PERF), o organizație națională a șefilor de departamente cu sediul la Washington D.C (https://www.policeforum.org), a indicat că 29% dintre cei care și-au părăsit voluntar slujba de polițiști fuseseră angajați în urmă cu mai puțin de un an. În cazul a 40% dintre polițiștii care au renunțat la funcție, aceștia fuseseră angajați de mai puțin de cinci ani.

Înlocuirea polițiștilor care renunță la slujbă sau ies la pensie a devenit și ea din ce în ce mai dificilă. Aproape 66% din cele aproape 400 de departamente ale poliției chestionate în raportul PERF au declarat că numărul aplicațiilor a scăzut, iar comandanții susțin că iau în considerare diferite variante pentru a stimula numărul de aplicanți (eliminarea cerinței de a avea o diplomă de liceu, relaxarea regulilor privind utilizarea anterioară a drogurilor și relaxarea politicilor în ceea ce privește tatuajele, atragerea mai multor candidați din rândul minorităților și al femeilor etc.).

Statisticile Bureau of Justice arată că trendul reducerii numărului de polițiști pe cap de locuitor a fost stabil timp de 20 de ani. Deși populația americană a crescut de la 267 milioane în 1997 la 323 milioane în 2016, numărul de ofițeri la 1.000 de americani a scăzut de la 2.42 în 1997 la 2.17 în 2016. Dacă în 2013 în America existau 725.000 de polițiști, numărul lor este în prezent de circa 701.000. De exemplu, metropola Houston ar trebui să aibă încă 2.000 de ofițeri de poliție pentru a avea o forță eficientă.

În ceea ce privește motivele principale ale acestei scăderi semnificative, șefi de poliție și comandanți prezenți în urmă cu câteva zile la o reuniune PERF în capitala federală au oferit mai multe motive, între care modificarea percepției imaginii poliției americane după o serie de incidente produse în ultimii ani în care au fost împușcați civili (în special afro-americani), intensificarea controlului din partea publicului și al mass-media, datorită dezvoltării tehnologiei și al canalelor media sociale, posibilitatea tot mai mare ca polițiștii să fie trimiși în judecată din cauza deciziilor pe care le iau în anumite situații, înmulțirea cazurilor în care ofițerii sunt acuzați de brutalitate etc. Foarte importantă este însă și starea economiei americane, deoarece industria privată oferă salarii mai atractive, care îi fac pe americani să prefere slujbele civile.

Optimismul economic din Statele Unite a fost citat din nou, alături de scăderea generală a interesului pentru serviciul militar în rândul tinerilor, drept principalul motiv pentru care, pentru prima dată în treisprezece ani, armata nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul anual de recrutare. Astfel, în septembrie, oficialii armatei SUA au anunțat că au recrutat doar 70.000 de recruți în anul fiscal 2018, cu 8.5% mai puțin față de ținta de 76.500 de recruți. Problema este cu atât mai delicată cu cât președintele Donald Trump a promis că va extinde forțele militare.

Ultima dată când armata nu și-a îndeplinit obiectivele de recrutare a fost în anul 2005, într-un moment în care războiul din Irak era la apogeu. Ziariștii de la ABC News, care au relatat despre această situație, au scris că cei 70.000 de recruți sunt mai mult decât recruții pentru celelalte trei servicii militare combinate, dar, ca cel mai mare serviciu, US Army are întotdeauna cel mai important obiectiv de recrutare.

Oficiali din armată responsabili cu managementul și recrutarea personalului au declarat pentru AP că eșecul de a îndeplini obiectivul de recrutare din acest an va duce la schimbări în modul în care armata va face recrutări. Aceștia au spus că US Army se va concentra mai mult pe canalele media de comunicare sociale și vor stabili mai multe contacte cu competițiile de jocuri video.

În plus, ei au susținut că armata americană va continua să angajeze doar aplicanți calificați, după ce US Army a fost criticată că, pentru a-și atinge obiectivele, a crescut numărul de derogări acordate unor recruți care, în mod normal, nu ar fi eligibili să intre în armată. Astfel, în august 2018, statisticile armatei au indicat că numărul de derogări pentru teste pozitive privind consumul de droguri și alcool a crescut la 1.05 la sută, în creștere ușor față de cele 0.79% acordate în 2017 (derogările privind incidente mai grave au crescut și ele la 2.88% în aceeași perioadă, de la 2.38% în 2017).

Într-un interviu pentru Foreign Policy, Mark Esper, care este Secretary of the Army, a afirmat că, pentru a crește numărul de recruți, US Army “a dezvoltat o strategie holistică,” care include trimiterea pe teren a sute de noi angenți de recrutare și mutarea centrelor de recrutare în orașele în care trebuie să crească numărul de recruți, țintele fiind 22 de metropole care au populație importantă de tineri.

În ceea ce privește noii recruți, oficialul a spus că a crescut numărul de luni dedicate pregătirii și s-a îmbunătățit programul de antrenament, obiectivul final fiind acela de a crea “soldați foarte capabili, care sunt puternici din punct de vedere fizic, duri din punct de vedere mental, drepți din punct de vedere moral, inteligenți din punct de vedere intelectual” și care “vor fi cei care ne vor conduce spre succes pe câmpul modern de luptă.”

Surse: Washington Post, ABC News, Foreign Policy

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 August 2019, ora: 22:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat teritoriile ocupate din regiunea transnistreană, după ce s-a întâlnit sâmbătă, la Chişinău, cu președintele Igor Dodon și a participat la evenimentele organizate de Partidul Socialiștilor pentru sărbătorirea a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 15:05

În timp ce liderii blocului ACUM, în cârdășie cu artizanii națiunii civice moldovenești, aburesc societatea cu tot felul de tâmpenii despre deconectarea „butonului geopolitic”, Igor Dodon merge consecvent pe propria agenda. Astăzi a lansat la lansarea unui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 13:42

 Vizita de săptămâna viitoare a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, nu este deloc întâmplătoare, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Aceasta are loc în contextul întăririi influenței ruse...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:41

Nu stiu cine ii scrie Premierului cuvantarile, dar chiar rog aceasta persoana sa fie mai specifica si sa duca gandurile pana la capat, opinează analistul politic Dionis Cenușă

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns la Chişinău. Alături de preşedintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi şi omologul de la Chişinău Pavel Voicu, participă la Ceremonia de Comemorare „Dincolo de tăcere...” de la Complexul Memorial...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:56

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord Foto: Aeronava EK32002

Un angajat al MoldAtsa, spune că două avioane erau cât pe ce să se ciocnească, iar responsabilii au ascuns acest fapt. Eugen Sajin a scris pe pagină să de Facebook că au trecut 60 de zile de la un grav incident aeronautic în spațiul Republicii Moldova cu urmări tragice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:26

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

(update) Se menține trafic intensiv și un flux continuu în punctele de trecere Palanca și Tudora. Totodată, rândul mașinilor format de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga a fost redus la circa 30 de autovehicule. În continuare se lucrează la capacitate maximă. De la ora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:09

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Cum se raportează evreii dintr-un cămin de bătrâni din București la evenimentele din 23 august 1944? În această dimineață am ascultat punctele de vedere ale mai multor rezidenți din căminul de bătrâni al comunității evreiești „Moses Rosen” cu ocazia vizionării unui documentar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:34

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-moscovit, socialistul Igor Dodon nu a participat ieri la „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare” instituită de către Guvern, din motivul că „astfel de zile sunt instituite de către președintele țării prin decret...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:27

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin statele UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 24 August 2019, ora: 09:14

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

 Horoscopul zilei de 24 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 24 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 24...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:00 de George Mârzencu

exclusiv URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ!

URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ! Foto: foto simbol

Propaganda sovietică a bârfit zeci de ani la rând, precum că, Administrația Românească, în retragere din Basarabia, de două ori, în 1940 și 1944, ar fi luat cu sine și multe bunuri de ale basarabenilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 08:23

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

 În timp ce guvernarea de la Chișinău „deconectează butonul geopolitic” România, Polonia și țările baltice, au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Împreună putem combate campaniile de dezinformare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:47

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

Lucrurile sunt foarte proaste. Doar naivii nu văd asta. Și nu e om mai orb decât cel care nu vrea să vadă, și mai surd ca cel ce nu vrea să audă. Și tot cu regret, s-a creat așa o ostracizare, încât dacă îndrăznești să ai o voce critică, ești imediat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:24

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunțat în Declarația de Independență a Republicii Moldova, iar aceasta stipulează necesitatea de reîntregire, susține istoricul și deputatul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Radio Chișinău:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:10

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ Foto: Dodon o ignoră deschis pe Maia Sandu

„Șefii” din UTAG au ignorat faptul că Guvernul Maiei Sandu a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:01

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

În contextul mișcării de renaștere națională de la sfârșitul anilor '80 din RSSM, la Chișinău are loc Marea Adunare Națională de la 27 august 1989, o întrunire la care participă aproximativ 750.000 de oameni (circa 1/6 din populația de atunci a republicii). În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 23:22

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 15:50

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 14:52

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

În spatele atacurilor mediatice din ultimul timp la adresa liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, stă „bancherul negru” Gherman Gorbunțov, au descoperit jurnaliștii ruși.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:41

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona Din editia print

Au loc descinderi in aceste momente la Aeroportul International Chisinau. Angajatii Serviciului protectie interna si anticoruptie au fost surprinsi in timp ce intrau in zona VIP, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:16

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Tinerii din Republica Moldova aflați la odihnă în tabăra de vară ,,ARC-2019”, desfășurată la Centrul de agrement din Sulina, județul Tulcea, nu sunt lăsați să coboare drapelul în bernă și să țină un moment de reculegere în contextul împlinirii a 80...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 12:17

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Încă două persoane afectate de explozia unei rachete cu propulsie nucleară din Rusia au murit, anunţă surse medicale citate de presa locală.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)