Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

UE / Nato 27 Aprilie 2017, ora 10:08

1.000 de militari britanici vin în România. Ce spune ambasadorul Brummell

Marime Font

Relaţiile dintre România şi Regatul Unit vor atinge anul acesta, cel mai înalt nivel, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. Diplomatul a vorbit într-un interviu acordat Digi24 despre cooperarea din domeniul militar între țara noastră și Marea Britanie. Mai mult, avioane de luptă, distrugătoare şi peste o mie de militari britanici vor participa, anul acesta, la antrenamente în România. 

Regatul Unit a trimis în România patru avioane de luptă Eurofighter Tayphoon, care vor ajuta la apărarea spaţiului aerian. Iar acesta este doar începutul, a spus Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

„Acest an 2017 este cel mai intensiv în ce privește relațiile româno-britanice. Am primit 4 avioane Tayphoon care o să fie aici toată vara, poliție aeriană, operațiune NATO cu colegi români și o să avem 1.000 de soldați britanici aici la România în 2017. Lucrăm aici cu românii la exerciții”, a explicat ambasadorul.În plus, armata britanică este gata să sprijine toate statele din zona Mării Negre, în ceea ce priveşte apărarea.

„Aceasta este o decizie pentru NATO, dar și pentru litoralul Mării Negre. Sunt trei țări de la NATO: Turcia, Bulgaria și România și ei trebuie să stabilească care este cea mai eficientă formă de colaborare. Marea Britanie este un prieten pentru România și Bulgaria și Turcia și noi suntem gata să colaborăm”, a spus Ambasadorul Marii Britanii în România.

Paul Brummell a insistat că toată această desfăşurare de forţe are scop defensiv.

„Evenimentele din acest an sunt un semn că vrem să intensificăm colaborarea și în sectorul pe mare, pământ și aer și facem asta pentru a demonstra că NATO înseamnă ceva, că noi lucrăm împreună într-un mod productiv pentru apărarea cetățenilor”, a spus diplomatul.

Marea Britanie a susţinut iniţiativele României la summitul NATO de la Varşovia, de anul trecut. Printre ele se numără şi înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale NATO în România.

sursa: digi24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul