Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

 
 

Actualitate 23 Iulie 2018, ora 15:50

1.900 de copii din familii sărace vor primi haine și rechizite

Marime Font

1.900 de copii din familii sărace vor primi haine și rechizite. Acest lucru va fi posibil datorită donațiilor făcute de mai mulți polițiști, deputați și președinți de raion în cadrul campaniei Copil școlarizat - copil protejat. Aceasta a fost lansată de IGP împreună cu Mitropolia Moldovei și câteva ONG-uri.

În cadrul acțiunii, polițiștii și oficialii au oferit o parte din salariu.

Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al IGP, a donat o jumătate din leafa sa. El a declarat că acești copii trebuie ajutați, deoarece ei sunt viitorul nostru."Vor deveni buni polițiști, buni jurnaliști, buni brutari, buni medici, primari dacă doriți sau alte profesii care vor aduce la prosperarea Republicii Moldova", a spus Gheorghe Cavcaliuc, șef adjunct al IGP.

"Deja fiecare după putința lui, fie cu o jumătate de salariu, fie cu ceva mai puțin. Important e să contribuim cu ceea ce putem, iar in așa fel vom putea realiza obiectivul acestui proiect", a spus Ion Ţurcanu, șef de direcție din cadrul IGP.

Angajaţii direcției Securitate Publică a IGP au hotărât să doneze elevilor banii lor pentru masă.

"Am decis toți împreuna să donăm banii de masă pentru o zi. O zi vom fi la dietă, dar vom veni cu acest suport pentru că orice suport contează", a spus Daniel Mazepa, șeful Direcției Securitate Publică.

Acţiunii s-a alăturat şi deputatul PDM Valentina Buliga, iar președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, a dăruit jumătate din salariu.

"Chiar dacă în raionul Rezina nu avem astăzi copii cu abandon școlar, acesta nu m-a făcut ca să nu fiu alături de această campanie. Prin exemplul meu sunt sigură că și ceilalți colegi de ai mei din raionul Rezina îmi vor fi alături", a spus Eleonora Graur, președintele raionului Rezina.

Campania Copil școlarizat - copil protejat va dura până în data de întâi septembrie.

Sursa: publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md