Comentariu

10 000 de lei

Nu voi vorbi nici despre nesimțirea și nepăsarea tot mai mare a șoferilor din Moldova. Nici despre acțiunile de PR, lansate cinic de primărie. În acest articol voi încerca să vorbesc despre suma de 10 000 de lei.

10 000 de lei nu vor întoarce înapoi tinerii decedați. În schimb, îi vor beatifica în ochii unei părți a societății. Și această parte a societății va considera că este normal să mergi beat la volan într-o mașină arhiplină cu 200 km la oră. Și posibil mâine, alți tineri vor face aceeași greșeală fatală.

10 000 de lei nu va readuce fericirea într-o familie dezintegrată. 10 000 mii de lei nu sunt în stare să înlocuiască un fiu, o fiică, un frate, o soră sau un prieten.

10 000 de lei ar ajuta enorm o familie social vulnerabilă, însă acum nu e cazul.

10 000 de lei. De la această sumă ar trebui să înceapă amenda minimă pentru încălcarea în depășirea vitezei și conducerea automobilului în stare de ebrietate.

10 000 de lei nu vor spăla de păcate televiziunile și portalurile de știri care au prezentat imagini oripilante în stare brută, fără măcar să le editeze și cenzureze.

10 000 de lei nu o vor ajuta pe fata gravidă, violată săptămâna trecută de șapte indivizi care sunt cercetați (încă) în libertate.

10 000 de lei nu vor schimba în niciun fel mentalitatea distructivă a moldovenilor și nu vor îmbunătăți codul deontologic al jurnalistului moldovean.

10 000 de lei nu vor face ca noi, pietonii, să ne simțim în siguranță pe străzile țării.

10 000 de lei nu vor aduce un nou mandat de primar actualului edil al capitalei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *