Istorie

10 mai în istorie: Ziua Regatului României

În 1881, tot pe 10 mai, a avut loc ceremonia de încoronare a sa ca Rege al României. Astfel, România alegea monarhia constituţională, proclamându-l pe Carol I ca Domn şi Prinţ al Ţării.

Cu ocazia Zilei Regatului României, la Bucureşti au loc mai multe evenimente în luna mai. Astăzi, în faţa Palatului Elisabeta s-a dat startul „Maratonului Regal 2012”. La evenimentul sportiv organizat cu sprijinul Casei Regale a României va lua parte şi Alteţa sa Principele Radu. De la 11.30, Majestatea Sa Regele Mihai, va merge însoţit de Principesa Moştenitoare şi Principele Radu în Piaţa Palatului Regal pentru a depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I.

La ora 15.00, va avea loc, în faţa Palatului Elisabeta ceremonia de premiere a învingătorilor „Maratonului Regal 2012”. Premierea va continua la ora 17.30 cu evenimentul anual „Garden Party”, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor comunităţilor şi profesiilor din România. Cu prilejul Zilei Regatului României, TVR 1 va difuza azi, de la ora 20:20, filmul „Din dragoste de ţară”, realizat de Bogdan Şerban-Iancu. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *