Actualitate

10 sfaturi pentru a avea gene mai lungi în doar o lună

Periatul genelor
Periajul genelor îmbunătățește circulația sanguină și stimulează creșterea firelor de păr. Poți folosi o perie specială sau să cureți bine un tub vechi de mascara, pentru a-i folosi pensula. Adaugă în tub câteva picături de Vitamina E și periază-ți genele de două ori pe zi, timp de câteva minute.

Uleiurile
Este recomandat să folosești uleiurile de ricin, cocos sau măsline, care sunt bogate în acizi grași ce oferă nutriția corespunzătoare foliculilor de păr și mențin genele sănătoase. Pune un strop de ulei pe o perie curată sau pe deget și aplică-l pe gene înainte de culcare. 

Vaselina
Vaselina catifelează și hidratează genele uscate. Aplică cu ajutorul unei perii sau cu degetele un strop de vaselină pe gene înainte de culcare și evită contactul cu ochii. Spală-te pe față dimineața.

Nutriție corespunzătoare
Lipsa vitaminelor duce la căderea părului și a genelor. Consumă mai multe proteine, vitamine și alimente bogate în acizi grași, cum ar fi nucile, carnea, ouăle, peștele, fructele și legumele.

Ceaiul verde
Ceaiul verde conține antioxidanți și vitamine, motiv pentru care este folosit frecvent în cosmetice și în tratamente anti-cădăre a părului. Fă o cană de ceai verde, las-o la răcit, apoi aplic-o pe față, în special în zona ochilor, cu ajutorul unor dischete demachiante. Repetă operațiunea de două ori pe zi.

Aloe vera
Sucul de aloe este bun pentru întărirea părului și este o parte importantă din nutriția sănătoasă. Ia o frunză proaspătă de aloe, stoarce-o și apică picăturile obținute pe gene. Lasă sucul să acționeze peste noapte și spală-te pe față dimineața.

Masajul pleoapelor
Acest obicei va îmbunătăți circulația sângelui din zona foliculilor și va face ca genele să crească mai puternice. Masează-ți pleoapele cu mișcări circulare, 5 minute pe zi.

Masca de ouă
Ouăle hidratează și conțin biotină și vitamine. Amestecă un ou cu o lingură de glicerină până obții o pastă fină. Aplic-o pe gene cu un bețișor de urechi și las-o să acționeze timp de 15 minute.

Curățarea
Să lași mascara la ochi peste noapte este ca și când nu te-ai spăla pe cap după ce ai stat o zi întreagă cu fixativ în păr, iar dacă genele tale ating perna, cu siguranță îți vor cădea câteva. Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare și folosește produse speciale sau ulei de măsline.

Pauze de machiaj
Ingredientele din anumite rimeluri, cum ar fi cele rezistente la apă, fac ca genele să fie uscate și fragile. Din când în când, lasă-ți pielea și genele să respire, cel puțin 1-2 zile pe săptămână. De asemenea, nu uita să arunci rimelul vechi după 3-6 luni, pentru a evita infecțiile oculare.

unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *