Actualitate

10 trucuri utile în gospodărie

Specialiştii de la unica.ro te ajută să găseşti cele mai simple soluţii pentru a rezolva aceste probleme.

Chihlimbar sau plastic.
Acum, când poţi fi atât de uşor păcălit(ă) de falsuri, noi îţi arătăm cum să recunoşti o piatră de chihlimbar veritabilă. E suficient să pui puţină acetonă pe ea. Chihlimbarul nu reacţionează la diluant, aşa că dacă suprafaţa devine lipicioasă, nu e veritabilă. Dacă nu e montat, pune- l într-o soluţie din două părţi apă şi o parte sare. Chihlimbarul pluteşte.

Cadă imaculată. Nu e nevoie de detergenţi puternici ca să obţii o cadă frumoasă. Cada o poţi curăţa perfect cu un amestec în părţi egale din apă caldă şi bicarbonat de sodiu.

Cuţite perfecte. Poate nu ai acasă un dispozitiv de ascuţit cuţite şi nu mai poţi tăia nimic cu ele. Lama cuţitelor se ascute excelent pe marginea ghivecelor din lut. Dacă au depuneri de rugină, le poţi curăţa cu o jumătate de ceapă înmuiată în zahăr tos.

Haine care nu se electrizează. Dacă nu ai balsam de rufe sau nu suporţi mirosul puternic al acestuia, poţi preveni electrizarea hainelor sintetice clătindu-le cu apă şi oţet.

Tălpi mai trainice. Talpa din piele a unui pantof nou devine mai trainică dacă o ungi cu ulei de in fierbinte, înainte de prima purtare.

Pete de rugină.
Pentru a curăţa rugina de pe chei ori de pe alte obiecte, freacă-le cu o cârpă umezită înmuiată în nisip.

Chiuvetă înfundată.
Toarnă apă fierbinte, în care ai dizolvat două linguri de bicarbonat de sodiu şi 1/2 litru de oţet.

Mătură mai rezistentă.
Mătura de pai rezistă mai multă vreme dacă o speli, o dată pe lună, în apă cu clăbuc de săpun, apoi o clăteşti în apă cu oţet şi o pui la uscat cu perii în sus.

Cum elimini cerneala.
Petele de cerneală de pe ţesături le poţi înlătura cu lapte fierbinte sau cu zeamă caldă de lămâie.

Cum cureţi calcarul de pe robinete.
Calcarul din jurul robinetului de la baie sau de la bucătărie poate fi înlăturat cu o perie de dinţi veche înmuiată în amoniac. Sau poţi freca zona cu o jumătate de lămâie. În ambele situaţii trebuie apoi să clăteşti cu multă apă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *