Actualitate

10 TV ESTE AL TUTUROR ROMÂNILOR

Nicolae Dabija, scriitor

Lansarea 10TV este un eveniment deosebit. Într-o perioadă, se vorbea cu jumătate de gură despre Unire, iar acum vorbim liber despre ce înseamnă aceasta. Cred că se va schimba categoric situația mass-media din Republica Moldova odată cu lansarea 10TV, vom avea un post al nostru, unde vom putea spune ce gândim fără a plăti. Aștept ca acest post de televiziune să ajungă în fiecare localitate, în fiecare casă, la fiecare persoană, adică, adevărul promovat de această televiziune, să devină un adevăr al întregului nostru popor.

Petru Hadârcă, actor și regizor, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”

Susțin acest proiect și vom încerca pe măsura posibilităților să fim alături nu numai eu, dar și colegii mei. Voi vorbi despre acest proiect, pentru că, ne leagă idealuri, pe care le împărtășim și le susținem împreună. Sper ca 10TV să se mențină și să dea roadă. În trecut, cenzura nu ne permitea să spunem lucrurilor pe nume, acum putem vorbi liber. Chiar și în teatru era cenzură, dar promovam anumite adevăruri prin subtext, prin anumite replici exprimam adevărul istoric și astea au dat roade, precum Marea Adunare Națională, Independența și Libertatea. Îmi doresc să aveți emisiuni interesante, să spuneți lucrurilor pe nume, mai ales că vă obligă, denumirea studioului care poartă numele unei persoane cu caracter, Constantin Tănase.

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal

Lansarea televiziunii e un lucru mare. Păcat că nu s-a făcut asta mai devreme, fiindcă, astăzi, piața mediatică e invadată de posturi de televiziune rusești și propagandă rusească. Mulțumesc celor care au contribuit la fondarea și lansarea lui. Mă bucur că generația tânără a fost în prima linie la realizarea acestui post.

O voce care vorbește despre adevăr, istorie, limba noastră lucrează ca picătura, și această picătură pătrunde și prin muntele de propagandă rusească. Munca noastră, a celor care au pornit lupta în 89, dă rezultate. Generația tânără a înțeles că sângele apă nu se face. Vreau ca acest post să fie alături de adevărul istoric, să fie alături de oameni, să unească toți românii. Doar împreună vom reuși să realizăm idealul național. Precum a zis fratele meu, Gheorghe Ghimpu: „Ne vom salva doar revenind la românism și realizând reîntregirea neamului românesc.”

Vlad Cubreacov, președintele Asociației Răsăritul Românesc

Este un proiect extraordinar, realizat de unioniști, cărora le urez succes. 10 TV este postul necesar de mult timp, ținând cont de peisajul mediatic din Republica Moldova dominat de sursele de informare rusești. Acum, curentul unionist are un post de televiziune, un portdrapel, iar echipa sa sunt vestitorii Unirii. Unionismul trebuie promovat simplu, deschis, cu argumente, deoarece este o cauză dreaptă, morală, nobilă. Urmărim același scop care este absolut realizabil – Unirea celor două maluri ale Prutului.

Zinaida Țărnă, șefa Direcției relații cu publicul, Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină”

Vreau ca 10TV să ajungă la inimile oamenilor, care au păreri greșite despre România, despre Unire. Aș vrea să continuăm Unirea și în alte domenii, căci în domeniul culturii deja am realizat-o. Avem un ziar românesc – TIMPUL, care aduce la cunoștință adevărul istoric. Vreau și ca echipa 10TV să fie la fel de îndrăzneață și curajoasă precum a fost Constantin Tănase. Postul 10TV trebuie să aibă la bază promovarea valorilor românești.

Grigore Robu, primarul or. Nisporeni

Acest post de televiziune este o dovadă de curaj. Ceea ce a făcut echipa 10TV demonstrează că unirea este posibilă și se va face cu persoane curajoase și ambițioase. Acest post de televiziune are ca obiectiv de a transmite mesajul unionist și acest mesaj să ajungă în fiecare casă. Noi trebuie să îi încurajăm și să fim alături de cei care simt românește și pentru care idealul unirii nu este străin. 10TV este o speranță pentru românii din Basarabia și vreau ca acest post să fie transparent și corect..

Vadim Pistrinciuc, deputat în Parlamentul Republicii Moldova

Cea mai bună armă contra propagandei este informarea. În ultimii 25 de ani, am fost ținta unei propagande de distorsionare a informației. O nouă televiziune este binevenită. E nevoie să avem o televiziune care să informeze și să educe.

Vladimir Beșleagă, scriitor

Mass-media noastră e poluată, viciată și avem nevoie de cât mai multe televiziuni, care să promoveze adevărul istoric. Trebuie să ajungă în fiecare casă deoarece în sate adevărul ajunge foarte greu. Vă doresc emisiuni de nivel, frumoase.

Vlad Bilețchi, președintele asociației Onoare, Demnitate și Patrie

Sper ca acest proiect să ia amploare și la 100 de ani de la Unire să ne bucurăm de Reîntregirea neamului, iar peste ani acest post de televiziune să vorbească despre cum am realizat Unirea. 10TV va fi schimbarea, dar va fi o voce unionistă printre atâtea posturi TV aservite politic. Sper ca acest post să fie deschis pentru cetățeni, să fie accesibil pentru cei care vor să vorbească despre unire și care muncesc pentru a realiza Unirea. Îi doresc să aibă o politică editorială care nu aparține nimănui și totodată să fie a tuturor.

Ana Guțu, președintele Partidului Dreapta

Mi-am dorit de mult să existe o televiziune de propagandă proromânească și prounionistă și nu îmi este rușine să folosesc cuvântul propagandă. Pe umerii 10TV stă o sarcină enormă, să recupereze ceea ce am pierdut timp de 25 de ani cu pași foarte rapizi, să românizeze spațiul informațional și să educe populația în spiritul valorilor românești și prounioniste. Veți fi atacați de instituțiile media de propagandă rusească. Dar trebuie să fiți pregătiți, dar să vă apărați cu argumente și să nu coborâți la nivelul lor, să țineți ștacheta profesionalismului.
Sunteți tineri, plini de energie și elan, și cu siguranță veți reuși. Aș dori ca 10TV să devină cel mai urmărit post de televiziune, deoarece veți promova adevărul, veți informa argumentat.

Sergiu Voloc, actor

10TV este o televiziune care a fost așteptată să apară, pentru că sunt atâtea opinii, atâtea păreri în susținerea Unirii și era necesar să mediatizăm acest lucru într-o formă mai tehnologică, să nu rămânem la nivelul postărilor de pe Facebook. Este bine să ai o televiziune ca să fie și mai simplu de transmis un mesaj și mai precis. 10TV ar putea fi un post expres, liber în exprimare.

Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chișinău

Necesar, la timp, strategic, asta cred despre lansarea 10TV. Veți putea fi televiziunea care îi va ajuta pe tineri și pe cei care vor să se informeze corect, să aibă acces la o informație neprelucrată, netransformată în interesul unei persoane sau partid. Ducem lipsă de informație veridică, de aceea vă doresc să reușiți să aveți o audiență cât mai mare. Aș vrea să văd emisiuni de actualitate, de autor, de analiză, dezbateri care permit să despici firul în patru ca să înțelegi, care este realitatea. Vreau să văd emisiuni echidistante, iar societatea, urmărind astfel de emisiuni, să își formeze o percepție cât mai aproape de realitate. Vă doresc să avem o mișcare înainte coerentă și să ne ajute să depășim criza de astăzi, și să realizăm Unirea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *