Actualitate

100 de baloane cu aer cald vor zbura pe cerul României pentru a celebra Centenarul

„Pentru Centenarul României, aducem împreună 100 de baloane cu aer cald din întreaga Europă pentru o întâlnire memorabilă, cu un onest și asumat mesaj despre oameni, dragoste și bunătate: La mulți ani, România! Ne bucurăm că ești!”, au scris organizatorii.

Evenimentul este organizat în parteneriat de către: Asociația S.E.N.S., Consiliul Județean Maramureș, Municipiul Baia Mare, Aeroclubul României și va avea loc între 3-7 octombrie.

Cele 100 de baloane cu aer cald vor zbura pe cerul României în ultima zi a festivalului, pe 7 octombrie.

Programul complet, pe zile, îl găsești aici.

De asemenea, la zborul liber de duminică dimineața, 7 octombrie 2018, cei 400 de membri de echipe din 28 de țări europene împreună cu participanții care vor fi prezenți pe aerodromul din Baia Mare vor ține un moment de reculegere pentru comemorarea eroilor români.

 

„Centenarul României coincide cu 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial, un eveniment cu o încărcătură spirituală puternică pentru întreaga Europă. Prin ”100 baloane pentru România” propunem celebrarea tuturor eroilor Europei concomitent cu Centenarul României”, spune Loredana Ionescu, președintele Asociației S.E.N.S.

Cele 5 zile ale festivalului Maramureș Balloon Fiesta vor reuni sesiuni de zbor liber cu balonul, sesiuni de zbor ancorat, zboruri cu planorul, târg meșteșugăresc, gastronomie locală și activități pentru copii.

Ziua de joi, 4 octombrie 2018, este dedicată piloților și echipajelor pentru care organizatorii pregătesc o incursiune în zona rurală a Maramureșului, în Țara Lăpușului și va începe cu zborul de dimineață, la ora 08:00, momentul cel mai spectaculos al zilei din punctul de vedere al frumuseții peisajului ce va putea fi admirat.

Având în vedere faptul că Maramureșul și maramureșenii au fost, în urmă cu 100 de ani, în prima linie a celor care au crezut în ideea de unitate națională, piloții vor încerca, în cadrul zborurilor libere, să aterizeze și în satele Șișești și Băsești, locurile de origine ale personalităților marcante Vasile Lucaciu și Gheorghe Pop de Băsești, doi dintre făuritorii României Mari.

Sursa: https://noizz.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *