Eveniment

1000 de raspunsuri corecte in prima carte din noua ta biblioteca

Procurati vinerea urmatoare

„Ghidul de cultura generala – intrebari si raspunsuri” – este titlul primei carti pe care o veti putea cumpara, la un pret simbolic, impreuna cu editia din 30 octombrie a ziarului TIMPUL. „Ghidul…” reprezinta o culegere care a pus fata in fata o mie de intrebari si o mie de raspunsuri cu ajutorul carora autorii va vor calauzi prin labirinturile cunoasterii acestei lumi misterioase si surprinzator de minunate. „Ce este o camee?”, „Ce este Cercul de Foc al Pacificului?”, „Cine a fost poreclit „Marele eliberator?”, „Cine este considerat parintele literaturii latine?”, „Cine a inventat submarinul?”, „Cate grame de aur fin contine medalia olimpica de aur?” – sunt doar cateva intrebari la care veti gasi raspunsuri in „Ghidul de cultura generala”.

El este sistematizat dupa cele mai importante domenii ale cunoasterii: arta, cultura, mitologie, geografie, istorie, literatura, Premiul Nobel, stiinta, sport. „Ghidul de cultura generala” este o carte fascinanta, care va ajuta sa va testati cunostintele, descoperind, in acelasi timp, lucruri noi.  „Ghidul…”, care ar putea sa devina al Dumneavoastra vinerea viitoare, este o traducere si adaptare a editiei Britannica Quizmaster, oferita de editorii Encyclopædia Britannica, Inc. si Litera International. El este parte a Britannica Encyclopædia, cea mai veche enciclopedie tiparita si care a ramas una dintre cele mai de incredere surse de informare in orice domeniu. Litera International

 

Economia, Cartea, LITERA si TIMPUL

Dr. Vasile Soimaru

La intalnirile mele cu cititorii basarabeni, adeseori sunt intrebat de ce, intr-un fel, am tradat meseria de economist si m-am apucat de scris si de fotografie… Raspunsul meu este ca nu am tradat profesia care ma hraneste si nici nu am de gand sa o fac, cel putin pana la pensie… Dar, in ultimii ani, m-am reapropiat de cultura, de oamenii de litere si arte, pentru ca drumurile mele pe meridianele globului pamantesc si experienta mea de viata m-au intarit in convingerea ca factorul-cheie al cresterii economice si al nivelului de viata este CULTURA! Cea mai inalta productivitate si cel mai inalt nivel de trai l-au asigurat natiunile cu cel mai inalt nivel de cultura… Si invers: natiunile cu un nivel redus de cultura au fost cele mai jefuite de straini si, material, au dus-o cel mai prost…

De la Revolutia noastra basarabeana au trecut deja doua decenii, dar cine n-a observat (eu am si calculat) ca economia noastra nationala ori se prabuseste, ori stagneaza, iar calitatea productiei si nivelul productivitatii sunt in continua scadere. Chiar si mult laudata crestere economica din „octonalul” neocomunist si neocominternist de la noi n-a fost nici mai mult, nici mai putin decat o stagnare ascunsa (nu si de ochiul economistilor necomunisti). Nivelul real al bunastarii moldovenilor este cel mai scazut de pe continentul european. Si cauza nu este alta decat scaderea necontenita a nivelului de cultura a fortei de munca, a resurselor umane din R. Moldova. Aceasta-i o axioma si nu voi insista cu alte argumente la tema data.

De aceea salut initiativa Cotidianului TIMPUL si Editurii LITERA privind popularizarea cartii la moldoveni. Mai mult decat atat: voi sprijini personal initiativa. Procurand TIMPUL – cate un exemplar in plus – in fiecare vineri, am sa adun si un set din aceasta serie de minunate carti si voi face o donatie bibliotecii scolii din satul meu natal, care m-a facut pe mine cititor si autor de carti… Fac apel catre oamenii politici, de afaceri si intelectuali, catre moldovenii care, temporar, activeaza peste hotarele R. Moldova si au posibilitatea sa-si ajute scolile care le-au deschis drumul in viata.
Intr-un ceas bun, Buna initiativa!

La intrebarile cititorilor raspunde Olesea Marcuta, director comercial al TIMPULUI
 

1. In care zile ale saptamanii si de unde pot fi achizitionate cartile propuse de TIMPUL si LITERA?

Cartile vor fi puse in vanzare impreuna cu Editia de vineri a Cotidianului TIMPUL. „Proba”, ca sa zicem asa, o vom face vineri, 30 octombrie. Titlul cartii va fi anuntat cu o saptamana inainte. Cartea va putea fi cumparata numai impreuna cu ziarul TIMPUL si doar in Chisinau, la chioscurile MOLDPRESA. Pe viitor, preconizam sa le oferim posibilitatea de a procura carti la preturi mici cititorilor de pe intreg teritoriul R. Moldova.

2. Care este regula vanzarii ziarului si a cartilor?

Cartile propuse vor putea fi cumparate de la chioscuri doar impreuna cu ziarul TIMPUL. Regula este: ziarul, fara carte, va putea fi cumparat, dar cartea fara ziar – NU!

3. Ce fac cititorii care aboneaza ziarul TIMPUL?

Mai multi cititori, care aboneaza ziarul nostru (din Rezina, Hancesti, Nisporeni, Cantemir, Soroca), ne intreaba cum pot participa si ei la aceasta actiune, pentru a cumpara o carte la pret mic si foarte mic. E o intrebare pe care ne-au adresat-o personal mai multi cititori de-ai nostri din municipiul Chisinau (Dorin, sectorul Rascani, Valentina sectorul Centru, Gheorghe Melinte din Cricova s.a.). Dragi cititori, va informam ca suntem in proces de punere la punct a mecanismului tehnic care ne va permite ca toti abonatii TIMPULUI din toata republica sa poata procura carti la preturi mici, prin intermediul intreprinderii „Posta Moldovei”, tot asa cum cititorii care cumpara TIMPUL din chioscurile „Moldpresa”. Nu va exista nicio discriminare. Va vom informa in timp util. Urmariti TIMPUL tot timpul!

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *