Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:19
Abonamente

Criza 25 Ianuarie 2012, ora 10:22

107 mii bugetarii vor primi un PREMIU anual în mărimea unui salariu de funcţie

Marime Font

 

 
 
 

Angajaţii din unităţile bugetare vor primi un premiu anual în cuantumul unui salariu lunar de funcţie pentru activitatea desfăşurată în 2011, care va fi calculat proporţional cu timpul efectiv lucrat. Excepţie vor constitui cadrele didactice, militarii, efectivul de trupă şi corpul de comandă

Premiul anual se va plăti în luna februarie 2012. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Guvern.

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a menţionat, în şedinţă, că de acest premiu vor beneficia circa 107 mii de angajaţi din instituţiile de cultură şi artă, medico-sanitare şi asistenţă socială, cultură fizică şi sport, sfera ştiinţei şi inovării etc.Hotărîrea în cauză este aprobată în conformitate cu prevederile Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, din 23 decembrie 2005.

Hotărîrea mai prevede că managerul unităţii bugetare, după consultarea sindicatelor sau a reprezentanţilor salariaţilor, are dreptul de a reduce sau a anula premiul respectiv pentru salariaţii care, pe parcursul anului, au desfăşurat o activitate profesională ineficientă sau necorespunzătoare ori au comis încălcări pentru care au fost sancţionaţi disciplinar.

În acelaşi timp, cadrele didactice, militarii, efectivul de trupă şi corpul de comandă nu vor primi premiul respectiv. Potrivit legislaţiei, cadrele didactice vor beneficia de premiul anual la sfîrşitul anului şcolar. Totodată, prevederile legii nu se răsfrîng asupra militarilor, efectivului de trupă şi asupra corpului de comandă, care dispun de condiţii de salarizare diferite de alte categorii de angajaţi.

Cheltuielile necesare pentru implementarea deciziei respective sînt estimate la circa 113 milioane de lei, bani prevăzuţi în bugetul de stat pentru anul 2012, notează MOLDPRES.  

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md