Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 13:12
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ultima oră 13 Septembrie 2017, ora 08:42

11 persoane reținute după perchezițiile la case de schimb valutar

Marime Font

Percheziții la case de schimb valutar din București, Ilfov și Constanța. Polițiștii de la IPJ Ilfov și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR verifică 22 de persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul schimbului ilegal de bani. 

UPDATE 13 septembrie, ora 7:30. 11 persoane au fost reținute și urmează să fie prezentate în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. O a 12-a persoană este deja încarcerată într-un penitenciar, condamnată într-un alt dosar, și urmează să fie și ea prezentată în fața instanței de judecată.

În urma perchezițiilor de marți, polițiștii au ridicat peste 3.400.000 lei, peste 220.000 euro, peste 156.000 dolari, 23.980 lire sterline, 7.300 coroane norvegiene, 6 autoturisme si au simulat două seifuri.UPDATE 20.50 | Polițiștii au efectuat în total 41 de percheziții la domiciliile și sediile unor societăți comerciale din domeniul schimbului valutar, fiind vizate două grupări infracționale formate din 22 de persoane, din Ilfov, București și Constanța. Suspecții sunt bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul schimbului valutar ilegal.

„În fapt, una dintre grupări efectua activități de schimb valutar la negru într-un complex comercial din localitatea Dobroești, județul Ilfov, schimbând in valuta, LEII obținuți, din activități de evaziune fiscală, de către administratorii unor societăți comerciale din respectivul complex.

Prin alte pesoane implicate, banii astfel obținuți ( LEII ) erau transferați membrilor celeilalte grupări din municipiul Constanța, care dețin mai multe case de schimb valutar, unde erau schimbate din nou în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat. Sumele de bani schimbate de comercianții amintiți erau trimise în Republica China, fiind folosite de diverse firme fantomă, si astfel săvârșită infracțiunea de spălare de bani”, informează Poliția Română, într-un comunicat. Aproximativ 130 de polițiști au luat la parte la aceste percheziții. Totodată, 17 persoane au fost duse la audieri.

„Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale- IGPR, Biroul de Operațiuni Speciale-DGPMB, Serviciul de Operațiuni Speciale – IPJ Constanța. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare de bani”, se mai arată în comunicatul citat.

Din primele cercetări reiese că în această afacere erau implicate două grupări infracționale formate din cetățeni iranieni și români, precum și 10 societăți comerciale.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md