117 persoane au încălcat legislaţia frontalieră în decurs de o săptămână

publicat în Social pe 26 Iunie 2017, 09:03

În perioada 19 - 25 iunie 2017, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 429 449 traversări, dintre care un număr de 254 989 traversări ai cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 91 207 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în țară – 46 075 traversări.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 113 evenimente, cu documentarea a 117 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- două cazuri de trecere a frontierei de stat;
- 38 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 11 persoane au prezentat documente false și falsificate;
- 26 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
- 14 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
- cinci tentative de trafic ilicit de mărfuri;
- nouă contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
- 11 persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 147 procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 156 200 lei și încasarea amenzilor de 49 175 lei.

În decursul săptămânii precedente, 28 de cetăţeni străini, dar și 555 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, șapte cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Uniunea Europeană, iar alți 11 în Federația Rusă. Din UE a fost deportat un moldovean, iar din Rusia doi conaționali.

Polițiștii de frontieră au avut 10 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată aplicația „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.
 
Timpul.md