Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Timpul Liber 31 August 2017, ora 00:40

12 trucuri psihologice pe care trebuie să le încerci

Marime Font

Aceste trucuri psihologice îţi pot fi de folos în viaţa de zi cu zi. Încearcă-le şi convinge-te!

1. Dacă îţi dorești ca oamenii să te ia în serios, spune-le că aşa făcea sau zicea tatăl tău. Oamenii au tendința inconștient să creadă sfaturile care vin de la părinți.

2.Dacă trebuie să dai mâna cu cineva, convinge-te că ai mâna caldă. Mâinile calde se asociază cu oamenii binevoitori şi prietenoși, în timp ce atingerea de o mână rece poate provoca respingere şi antipatie.3. Vrei ca copilul tău să mănânce broccoli? În loc să-l întrebi dacă ar vrea să mănânce, mai bine întreabă-l câte bucăți să-i pui: 5 sau 2. Astfel, ai ales broccoli în locul lui, însă copiii simt că ei au luat decizia singuri. Acest truc funcţionează şi în alte situații.

4. O persoană cunoscută te va ajuta să duci un obiect (de exemplu, o cutie), dacă atunci când îl vei transmite, vei continua discuția. Majoritatea oamenilor nu observă acest truc şi vor lua obiectul.

5. Devino învingătorul jocului “Piatra-foarfeca-hârtia” punându-i oponentului o întrebare chiar înaintea jocului. În cele mai multe cazuri, jucătorul confuz aruncă de obicei “foarfeca”.

6. Dacă ţi se pare că cineva te urmărește, doar cască şi scanează cu privirea oamenii din jur. Căscatul este molipsitor şi garantat vei afla cine te urmărește.

7. Dacă crezi că cineva din colegi va veni cu o critică la adresa ta, atunci așează-te alături de el. Oamenilor le este foarte dificil să păstreze agresiunea faţă de cel care este alături. Şi nimeni nu ar vrea să stea lângă persoana pe care tocmai a certat-o. Astfel, el va tăcea.

8.Pentru a afla dacă persoana te place sau nu, alege un cuvânt şi de fiecare dată când interlocutorul îl va pronunța, dă din cap şi zâmbește. Dacă te place, în curând vei observa că persoana utilizează acest cuvânt mereu.

9. Dacă ţi-a rămas în minte un cântec pe care ai vrea să-l uiți, atunci amintește-ţi finalul. Conform efectului Zeigarnik, creierul nostru memorizează mai bine lucrurile neterminate. De aceea, dacă te vei gândi la finalul cântecului, el va dispărea de la sine.

10. Dacă vrei ca interlocutorul să fie de acord cu tine, nu uita să dai din cap atunci când pui întrebarea. Datul din cap este perceput că cele spuse sunt adevărate. Mai mult decât atât, conform legilor comportamentului social, oamenii tind să dea şi ei din cap ca răspuns.

11. Vrei să afli ceva? Pune-i omului întrebarea şi așteaptă răspunsul. Dacă răspunsul nu-ţi convine, taci şi privește-l direct în ochi. Majoritatea oamenilor nu vor rezista şi vor începe să dezvolte tema.

12. Ai visat vreodată la un metrou gol în ora de vârf? În locurile aglomerate privește în direcția în care te miști. Vei rămâne surprins cât de ușor mulțimea dispare din fața ta. Secretul este simplu: în locurile aglomerate oamenii privesc în ochii altor trecători pentru a înțelege unde merg aceştia, ca să nu se lovească cu ei. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul