Timpul Liber

12 trucuri psihologice pe care trebuie să le încerci

1. Dacă îţi dorești ca oamenii să te ia în serios, spune-le că aşa făcea sau zicea tatăl tău. Oamenii au tendința inconștient să creadă sfaturile care vin de la părinți.

2.Dacă trebuie să dai mâna cu cineva, convinge-te că ai mâna caldă. Mâinile calde se asociază cu oamenii binevoitori şi prietenoși, în timp ce atingerea de o mână rece poate provoca respingere şi antipatie.

3. Vrei ca copilul tău să mănânce broccoli? În loc să-l întrebi dacă ar vrea să mănânce, mai bine întreabă-l câte bucăți să-i pui: 5 sau 2. Astfel, ai ales broccoli în locul lui, însă copiii simt că ei au luat decizia singuri. Acest truc funcţionează şi în alte situații.

4. O persoană cunoscută te va ajuta să duci un obiect (de exemplu, o cutie), dacă atunci când îl vei transmite, vei continua discuția. Majoritatea oamenilor nu observă acest truc şi vor lua obiectul.

5. Devino învingătorul jocului “Piatra-foarfeca-hârtia” punându-i oponentului o întrebare chiar înaintea jocului. În cele mai multe cazuri, jucătorul confuz aruncă de obicei “foarfeca”.

6. Dacă ţi se pare că cineva te urmărește, doar cască şi scanează cu privirea oamenii din jur. Căscatul este molipsitor şi garantat vei afla cine te urmărește.

7. Dacă crezi că cineva din colegi va veni cu o critică la adresa ta, atunci așează-te alături de el. Oamenilor le este foarte dificil să păstreze agresiunea faţă de cel care este alături. Şi nimeni nu ar vrea să stea lângă persoana pe care tocmai a certat-o. Astfel, el va tăcea.

8.Pentru a afla dacă persoana te place sau nu, alege un cuvânt şi de fiecare dată când interlocutorul îl va pronunța, dă din cap şi zâmbește. Dacă te place, în curând vei observa că persoana utilizează acest cuvânt mereu.

9. Dacă ţi-a rămas în minte un cântec pe care ai vrea să-l uiți, atunci amintește-ţi finalul. Conform efectului Zeigarnik, creierul nostru memorizează mai bine lucrurile neterminate. De aceea, dacă te vei gândi la finalul cântecului, el va dispărea de la sine.

10. Dacă vrei ca interlocutorul să fie de acord cu tine, nu uita să dai din cap atunci când pui întrebarea. Datul din cap este perceput că cele spuse sunt adevărate. Mai mult decât atât, conform legilor comportamentului social, oamenii tind să dea şi ei din cap ca răspuns.

11. Vrei să afli ceva? Pune-i omului întrebarea şi așteaptă răspunsul. Dacă răspunsul nu-ţi convine, taci şi privește-l direct în ochi. Majoritatea oamenilor nu vor rezista şi vor începe să dezvolte tema.

12. Ai visat vreodată la un metrou gol în ora de vârf? În locurile aglomerate privește în direcția în care te miști. Vei rămâne surprins cât de ușor mulțimea dispare din fața ta. Secretul este simplu: în locurile aglomerate oamenii privesc în ochii altor trecători pentru a înțelege unde merg aceştia, ca să nu se lovească cu ei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *