15 ani de închisoare pentru că și-a măcelărit și și-a mâncat mama. Câteva bucăți le-a dat câinelui

publicat în Ultima oră pe 16 Iunie 2021, 08:03

 

Cincisprezece ani și cinci luni de închisoare este pedeapsa primită de un spaniol de la o instanță din Madrid pentru că și-a strangulat mama și a mâncat apoi părți din corpul ei, tăiat în bucăți, potrivit AFP.

Instanță consideră că acest om – poreclit „canibalul din Las Ventas”, cu referire la districtul din Madrid unde poliția descoperise rămășițele macabre – a fost în deplinătatea „facultăților sale mentale la momentul faptelor” și că, prin urmare, își va ispăși pedeapsa în închisoare, scrie Hotnews.ro.

Judecat pentru fapte care au avut loc în perioada 21 ianuarie – 21 februarie 2019 – data exactă nu a putut fi stabilită – Albert SG a fost condamnat la cincisprezece ani de închisoare pentru „omucidere, cu circumstanța agravantă a relației de familie”, detaliază instanța, precum și la cinci luni de închisoare pentru „profanarea cadavrului”, deoarece bărbatul și-a măcelărit mama „și-a mâncat din cadavru cel puțin cincisprezece zile”.

La începutul anului 2019, Albert s-a luptat cu mama sa în vârstă de 69 de ani, în apartamentul pe care l-au împărțit în cartierul Las Ventas, renumit pentru arena de tauri.

După ce a sugrumat-o, el îi târâse trupul în camera ei pentru a-l tăia cu un ferăstrău și două cuțite de bucătărie „pentru a-l face să dispară”, a explicat acuzarea în rechizitoriul său.

„După ce trupul a fost tăiat în bucăți, acuzatul se hrănea ocazional cu resturile cadavrului și depozita alte bucăți în mai multe recipiente de plastic în apartament și în frigider”, a adăugat el.

Pusese alte bucăți în saci de gunoi și le aruncase.

Potrivit presei locale, un ofițer de poliție, audiat în timpul procesului, a spus că, atunci când a intrat în apartament, acuzatul a susținut că a mâncat câteva bucăți crude, că a gătit altele și că i-a dat și câinelui său.

Bărbatul, despre care poliția a spus că are probleme cu drogurile, a fost arestat în februarie 2019, în timp ce poliția a căutat-o ​​pe mama sa, care a fost raportată dispărută de un prieten.

Contrar a ceea ce a încercat să susțină apărarea în timpul procesului, instanța a decis că nu există „probe” care să arate că acuzatul nu era în deplinătatea facultățile sale mentale.

Pe lângă această pedeapsă cu închisoarea, bărbatul va trebui să plătească o despăgubire de 60.000 de euro fratelui său.