Afaceri

15 ani de la emiterea primului card bancar în Republica Moldova

 Cu ocazia aniversării, Victoriabank a organizat un eveniment pentru toţi colaboratorii care au participat la dezvoltarea ofertei de carduri emise de Victoriabank de-a lungul anilor. La eveniment a fost prezent şi Oleg Muntean, clientul căruia i-a fost emis primul card bancar din Moldova. El a primit în dar un card premium Visa Platinum cu condiţii privilegiate. „Mulţumesc Victoriabank, pentru grija pe care mi-aţi purtat-o timp de 15 ani. Serviciile băncii sunt foarte comode şi mai ales merg în pas cu moda. Am deja două carduri Victoriabank şi mă mândresc de fiecare dată când le utilizez şi le recomand tuturor prietenilor şi cunoştinţelor să savureze din comoditatea şi eficienţa serviciilor Victoriabank”, a menţionat Oleg Muntean în cadrul evenimentului.
Directorul direcţiei strategie şi marketing BC „Victoriabank” S.A., Marina Gospodarenco a declarat în cadrul evenimentului că Victoriabank a obţinut rezultate remarcabile pe acest segment şi, pe drept, se poate considera arhitectul dezvoltării sistemului de carduri în Moldova. „Tot ceea ce ţine de carduri a fost inovaţie, de la lansarea primului card, iar ulterior a diferitor tipuri de carduri şi opţiuni pentru ele, inclusiv crearea unei vaste reţele de bancomate performante pe întreg teritoriul ţării. Am avut încredere în succesul şi perspectiva acestor inovaţii pe piaţă. Victoriabank ştie exact ce doresc clienţii săi, astfel reuşind să le anticipăm aşteptările. Iar astăzi datorită clienţilor noştri suntem unul dintre liderii pieţei locale în domeniul financiar-bancar”, a adăugat Marina Gospodarenco.

Primul card a fost Visa Electron, emis la 5 iunie 1997. Pe parcursul primului an, Victoriabank a emis 234 de carduri de tip Visa, o parte din ele fiind utilizate şi în prezent. În acelaşi an a fost montat şi primul bancomat. Astăzi avem circa 146 de bancomate pe tot teritoriul ţării, dintre care 76 doar în Chişinău.

Moldova ocupa poziția a opta în topul statelor CSI cu cea mai vastă rețea de carduri bancare, iar în ceea ce priveşte numărul tranzacţiilor efectuate cu cardul în punctele comerciale Victoriabank este lider pe piaţa din Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *