Cultură

15 ani impreuna cu Centrul International de Limbi Moderne

La Centrul International de Limbi Moderne (ILTC) din Chisinau am putut urmari, recent, o sarbatoare ca in filmele despre scolile occidentale. Evenimentul a fost prilejuit de cea de-a 15-a aniversare de la fondarea acestei institutii. Copii si tineri, impreuna cu profesorii lor, au vorbit in toate limbile predate in cadrul acestui Centru de Limbi Moderne. Ei au cantat, au recitat, au participat la un show colorat si au impartit tortul aniversar. Marea surpriza a fost inaugurarea unui nou bloc de studii.

Cincisprezece ani au fost suficienti pentru Centrul International de Limbi Moderne pentru a-si dovedi aptitudinile profesionale si a obtine „creditul increderii” de la studenti. ILTC a demonstrat ca, fiind primul, ramane liderul recunoscut in predarea limbilor moderne in Moldova. Multi oameni invata o limba straina la scoala si la universitate timp indelungat, insa nu pot s-o vorbeasca. La International Language Training Center incepi sa vorbesti o limba straina in scurt timp, la ore te simti usor si degajat, studiile fiind interesante si interactive. Gratie acestui fapt, intre studenti si profesori se stabilesc cele mai cordiale relatii. Aceasta este concluzia exprimata la unison de catre studentii acestei institutii, care studiaza acolo nu doar limbile engleza, germana, italiana, franceza, spaniola, dar si romana, si rusa.

Metoda de baza: comunicarea libera la orice nivel si varsta

De aceeasi parere este si Livia Stirbu, tanara muziciana, apreciata la prestigioase evenimente culturale internationale. „Studiez de patru ani limba engleza si imi propun sa invat si germana. Este o scoala superba, cu niste profesori excelenti. Vin intotdeauna la ore cu mare placere. Le-as spune tuturor copiilor si parintilor acestora: veniti la Centrul International de Limbi Moderne, unde este foarte usor sa inveti o limba straina, cu mult mai usor decat la un liceu obisnuit”, ne-a marturisit Livia Stirbu. Unul dintre avantajele Centrului ILTC este profesionalismul profesorilor. Ei isi perfectioneaza incontinuu modul de predare, folosind cele mai moderne metode in domeniul de predare a limbilor straine, participand activ la conferinte internationale, traininguri si seminare. Experienta bogata a profesorilor si spiritul lor creativ ii fac niste profesionisti adevarati.

Atmosfera relaxanta, ca in scolile occidentale

Procesul de predare ILTC se bazeaza pe modul de abordare comunicativa, care dezvolta egal cele patru deprinderi comunicative – vorbirea, intelegerea dupa auz, citirea si scrisul. Aceasta metoda acorda o deosebita atentie dezvoltarii vorbirii in procesul comunicarii. Profesorii nu folosesc alta limba in afara de cea predata astfel creand mediul favorabil pentru a depasi bariera lingvistica cu succes.

La ILTC nu invatati regulile gramaticale, ci sa ganditi si sa comunicati intr-o limba straina.

Centrul International de Limbi Moderne ILTC
str. Petru Rares, nr. 43
tel. 29.29.88
079.88.29.88
www.iltc.md

(A.O.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *