15 soldați ruși au MURIT după ce regimul Assad a DOBORÂT un avion militar rus folosind tehnică primită de la Kremlin

publicat în Ultima oră pe 18 Septembrie 2018, 08:07

O aeronavă rusească de patrulare maritimă cu personal multiplu aflată la bord a fost doborâtă din greșeală de artileria antiaeriană a regimului sirian, după ce sirienii au fost atacați de rachete israeliene, potrivit unui oficial american care cunoștea incidentul.

Oficialul american a spus că regimul încearcă, de fapt, să oprească un „baraj de rachete„ israeliene. Un al doilea oficial a confirmat că Israelul a fost responsabil de atacurile cu rachete asupra regimului sirian, anunță CNN.

Agenția rusă de știri TASS a anunțat că o aeronavă militară rusească IL-20 cu 15 persoane la bord a dispărut luni deasupra Mării Mediterane
. Potrivit TASS, Ministerul Apărării a precizat că "semnul IL-20 a dispărut de radarele dispărut în timpul atacului a patru avioane F-16 israeliene asupra țintelor siriene din provincia Latakia".

Israelienii au lansat mai multe rachete împotriva țintelor din zona de coastă din Latakia, unde Rusia și-a întemeiat o mare parte din prezența sa militară, inclusiv avioanele. Într-o încercare de a lovi înapoi împotriva israeliților, sirienii au lansat un puternic atac anti-aerian, a declarat oficialul, iar avioanele ruse au fost lovite.

Statele Unite au aflat despre incident, deoarece forțele siriene au anunțat o căutare de urgență și apeluri radio de salvare pe o frecvență internațională. Statele Unite au primit apoi un mesaj direct de la o altă țară cu privire la tipul de aeronavă și circumstanțele incidentului. Oficialul nu ar identifica acea țară, dar este probabil că Rusia este singura națiune care ar ști exact ce tip de aeronavă a fost doborât.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat pentru CNN că rachetele nu au fost lansate de către armata americană, dar nu ar vorbi despre cine a fost în spatele atacurilor. Un purtător de cuvânt al forțelor de apărare din Israel a refuzat să comenteze rapoartele.

Aeronava a fost doborata de un sistem antiaerian pe care rusii i-au vandut sirienilor acum cativa ani, a declarat oficialul. Rețeaua de apărare aeriană din Siria de Vest din Siria este foarte populată cu sisteme anti-rachete și radare.

Sursa: TIMPUL.MD