16 la sută din musulmanii francezi susțin Statul Islamic

publicat în Criza pe 8 Ianuarie 2015, 14:34

Două sondaje publicate în vara anului 2014, au dezvăluit numărul oamenilor care sprijină Statului Islamic din Irak și Siria. Din păcate, în toate cele 4 țări unde au fost efectuate sondajele de opinie, rezultatele sunt peste măsura așteptărilor.

VOX.com a prezentat o diagramă cu rezultatele celor două investigații. Primul sondaj efectuat de ICM Research pentru agenția de știri Rusia Today, a intervievat locuitorii din Germania, Franța și Marea Britanie despre viziunile lor asupra Statului Islamic din Irak și Siria (SIIS).

Centrul Palestinian de Opinie Publică a efectuat al doilea sondaj, pentru a întreba locuitorii din Gaza dacă ei susțin sau se opun Statului Islamic. Iată care sunt rezultatele acestor sondaje.

Trebuie de ținut cont de o constatare: în timp ce ambele sondaje sunt similare, în același timp ele nu sunt total identice. Sondajele au fost efectuate de agenții de cercetare diferite, utilizând diverse metode, precum și diferite întrebări care ar putea influența răspunsul respondenților. Țineți cont de acesta când veți compara rezultatele din Gaza cu celelalte, deși este greu de a nega faptul că Statului Islamic ar putea avea un rating mai mare în Franța decât în Gaza.

În acest sens, cel mai surprinzător rezultat a fost pentru Franța, unde 16 la sută dintre cei intervievați spun că ar sprijini Statului Islamic (SIIS). Aceste date sunt impresionante și ele devin mai mari cu cât intervievații sunt mai tineri. Datele corespunzătoare pot fi văzute în sondajul efectuat pentru Russia Today.

Este alarmant faptul că un număr tot mai mare de europeni, de cele mai multe ori care sunt parte a comunității imigranților musulmani, nu doar că își exprimă sprijinul pentru Statului Islamic în sondaje, ei chiar pleacă în Siria sau Irak pentru a se înrola în armată. Luptătorul care l-a ucis pe jurnalistul american James Foley, înregistrând și un video în vara 2014, vorbea cu un puternic accent londonez. Guvernele europene sunt profund îngrijorate pentru implicărea acestora vizavi de securitatea națională a fiecărei țări.

Sursa. Vox.com/ Timpul.md