Actualitate

180 de medicamente se vor ieftini cu aproape 13%

„În urma evaluării de către AMDM a dosarelor depuse, producătorii au redus prețurile la 180 de medicamente, fiind în medie cu 12,66% mai mici față de cele aprobate anterior în Catalogul Național de Prețuri.

În alte 40 de cazuri prețurile de producător au fost înregistrate pentru prima dată, în 9 cazuri sunt identice și doar pentru 2 medicamente acestea au fost majorate.
Prețurile la 7 medicamente generice au fost reevaluate în urma înregistrării prețurilor pentru medicamentele originale”, se spune în comunicatul emis de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Aproximativ 42% din produsele farmaceutice, aprobate în iulie 2017 cu noi prețuri de producător sunt importate din țările CSI, iar peste 38% – din țările Uniunii Europene.

În prezent, în Catalogul Național de Prețuri de Producător la Medicamente sunt înregistrate aproape 4 200 de prețuri de producător. Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 525 din 22.06.2010, preţurile sunt valabile timp de un an de la data emiterii ordinului Directorului General.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *