Social

19 elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Potrivit Ministerului Sănătăţii, copiii s-au intoxicat cu tort produs în condiţii de casă, după ce acum trei zile au sărbătorit ziua de naştere a unui coleg. Elevii au fost internaţi în Secţia boli infecţioase a spitalului raional, iar starea lor de sănătate este stabilă, transmite IPN.

Deplasându-se la faţa locului, responsabilii de la Centrul Naţional de Sănătate Publică au constatat că alimentaţia copiilor se organizează cu unele abateri. Administraţia gimnaziului a început procesul de alimentaţie a elevilor chiar dacă nu dispune de autorizaţie sanitară de funcţionare. Unele produse, precum sucul sau plăcinta, au fost oferite elevilor în lipsa documentelor confirmative a termenului de producere şi calităţii.

Mai mult decât atât, în liceu nu este interzisă practica de a organiza festivităţi cu produse interzise print-un ordin al Ministerului Sănătăţii. În acest context, adjunctul medicului-şef sanitar de stat, Iurie Pânzaru, a întocmit patru procese verbale contravenţionale şi a fost luată decizia de a aplica amenzi disciplinare în sumă de 3 mii de lei pentru şeful Direcţiei raionale învăţământ şi directorul gimnaziului şi de câte 400 de lei pentru dirigintele de clasă şi bucătarul şcolii.

Acum o lună, Ministrul Sănătăţii a emis un ordin cu privire la implementarea Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos şi activitate fizică în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova, prin care se interzice categoric consumul produselor de patiserie precum torturi, prăjituri, ciocolată, zefir etc. în şcolile şi grădiniţele din ţară.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *