Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 12:15
Abonamente

Soroca 23 Aprilie 2010, ora 08:55

Viitorul la Soroca20 de familii tinere au primit terenuri pentru case

Marime Font

După o pauză de mai bine de zece ani, autorităţile raionului Soroca au repartizat familiilor proaspăt întemeiate loturi pentru construcţia caselor de locuit. Primii 20 de solicitanţi din cei 81 aflaţi la rând au şi măsurat deja cei şase ari care le aparţin.

Imediat după ce s-au văzut cu titlurile de proprietari la mână, cuplurile tinere, împreună cu reprezentanţii Primăriei Soroca, au şi asaltat câmpul din dealul oraşului pentru a participa personal la demarcarea parcelelor. Însoţiţi de specialiştii de la cadastru ei au călcat pentru prima dată în viitoarea curte a viitoarei lor gospodării. Până nu demult suprafaţa rezervată pentru cartierul tinerilor era un fel de imaş acoperit cu arbuşti pe care primăria a avut grijă să-l defrişeze şi să-l cureţe.

Viceprimarul de Soroca, Ion Spinei, spune că „aceste terenuri au fost formate prin decizia consiliului orăşenesc, la iniţiativa primarului”. În acest fel, precizează Ion Spinei, administraţia publică dă startul unei noi politici în domeniul tineretului. „Noi dorim foarte mult ca tinerii să-şi construiască nu numai familii, dar şi case, aici, în oraş. Este important ca sorocenii să-şi făurească viitorul la locul de baştină, iar noi, autorităţile locale, îi vom susţine căci înţelegem foarte bine că trebuie să fii foarte dârz ca să începi construcţia unei case în aceste timpuri grele”, a conchis viceprimarul.Aceste douăzeci de familii vor forma o mahala care se va întinde pe două artere: str. Voluntarilor şi str. Speranţei. Deocamdată aici este pustiu, iar unicul lucru ce i-a înviorat pe viitorii locuitori ai noii mahalale este un pilon care indică existenţa în preajmă a conductei de gaze naturale.
Viitorul locuitor, Igor Ojog, s-a arătat mulţumit de faptul că şi-a văzut lotul, chiar dacă a aşteptat câţiva ani. „Este foarte important ca tinerii să-şi poată începe viaţa independent, să construiască o celulă a societăţii într-o casă nouă”, a menţionat Igor.

Deşi încă nu-şi imaginează când va începe construcţia şi cum va arăta această nouă mahala, tinerii au spus că îşi doresc mult o casă proprie şi, cu mare grijă, şi-au însemnat hotarele propriilor terenuri.
În oraşul Soroca pot solicita loturi pentru construcţia casei familiile nou-formate care nu au spaţiu locativ pe teritoriul republicii, deţin viză de reşedinţă în oraş şi nu au căsătorie repetată.

Tatiana Zabulica, Soroca,
pentru TIMPUL

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md