Soroca

20 de familii tinere au primit terenuri pentru case

Imediat după ce s-au văzut cu titlurile de proprietari la mână, cuplurile tinere, împreună cu reprezentanţii Primăriei Soroca, au şi asaltat câmpul din dealul oraşului pentru a participa personal la demarcarea parcelelor. Însoţiţi de specialiştii de la cadastru ei au călcat pentru prima dată în viitoarea curte a viitoarei lor gospodării. Până nu demult suprafaţa rezervată pentru cartierul tinerilor era un fel de imaş acoperit cu arbuşti pe care primăria a avut grijă să-l defrişeze şi să-l cureţe.

Viceprimarul de Soroca, Ion Spinei, spune că „aceste terenuri au fost formate prin decizia consiliului orăşenesc, la iniţiativa primarului”. În acest fel, precizează Ion Spinei, administraţia publică dă startul unei noi politici în domeniul tineretului. „Noi dorim foarte mult ca tinerii să-şi construiască nu numai familii, dar şi case, aici, în oraş. Este important ca sorocenii să-şi făurească viitorul la locul de baştină, iar noi, autorităţile locale, îi vom susţine căci înţelegem foarte bine că trebuie să fii foarte dârz ca să începi construcţia unei case în aceste timpuri grele”, a conchis viceprimarul.

Aceste douăzeci de familii vor forma o mahala care se va întinde pe două artere: str. Voluntarilor şi str. Speranţei. Deocamdată aici este pustiu, iar unicul lucru ce i-a înviorat pe viitorii locuitori ai noii mahalale este un pilon care indică existenţa în preajmă a conductei de gaze naturale.
Viitorul locuitor, Igor Ojog, s-a arătat mulţumit de faptul că şi-a văzut lotul, chiar dacă a aşteptat câţiva ani. „Este foarte important ca tinerii să-şi poată începe viaţa independent, să construiască o celulă a societăţii într-o casă nouă”, a menţionat Igor.

Deşi încă nu-şi imaginează când va începe construcţia şi cum va arăta această nouă mahala, tinerii au spus că îşi doresc mult o casă proprie şi, cu mare grijă, şi-au însemnat hotarele propriilor terenuri.
În oraşul Soroca pot solicita loturi pentru construcţia casei familiile nou-formate care nu au spaţiu locativ pe teritoriul republicii, deţin viză de reşedinţă în oraş şi nu au căsătorie repetată.

Tatiana Zabulica, Soroca,
pentru TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *