Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente

Editorial 24 Ianuarie 2018, ora 08:25

Marime Font

2018 – Anul Centenarului. Cum scăpăm de pesimism?

Un mare pericol paște înfăptuirea Unirii. Este vorba despre un monstru oribil, creat în ultimii 27 de ani de independență a R. Moldova, care nu are leac și căruia nu îi găsesc rival. 

 
 
 

Nu, nu este nici ne-președintele din Sadova, nici „filantropul” din Grozești. Și nici atât de speculata dezunire a celor zece partidulețe unioniste. Dumnezeu cu dânșii, voturile îi vor cerne pe oamenii care să ne reprezinte. Originea pericolului nu este nici măcar ka Kremlin, unde Unirea noastră nu ar fi cel mai mare rău care s-ar putea întâmpla în regiune.

NU, dragii mei compatrioți, pericolul cel mai mare suntem noi. Ne-am consumat mult în acești ani. Ne-am pierdut încrederea și speranța. Acum, când tot mai mulți intră în tabăra unioniștilor, când și dușmanii noștri de odinioară ne zic: „Faceți, bre, odată Unirea aia, că ne-am săturat!”, noi nu mai credem în nimic, din păcate.De aceea PERICOLUL SUNTEM NOI!

Când auzim că unioniștii au 34% în sondaje, în loc ca dușmanii noștri să contrazică aceste cifre, tot noi suntem cei reticenți, cărora nu le vine să creadă. Dacă ne-am ars de zece ori, nu mai vrem să ne ardem și a 11-a oară. Ne iubim poate prea mult pe noi, în loc să iubim Cauza.
Dacă toți acești pesimiști ar mai încerca o dată să dea tot ce e mai bun de la ei, sincronizându-se în același timp măcar în Anul Centenarului - Anul Unirii, am înregistra progrese enorme.

Cum să facem pentru a elimina acest pericol?

Un articol de: George Simion
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md