Ultima oră

22 de ani de la constituirea Academiei militare “Alexandru cel Bun”

Ministrul Apărării a anunţat despre decizia Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Ştiinţe a Moldovei din 25 septembrie curent, care a abilitat Academia cu dreptul de a organiza studii de doctorat şi postdoctorat la specialităţile artă militară şi securitate şi apărare. ”Este un succes enorm şi felicit pe toţi cei implicaţi în desfăşurarea acestui proces laborios, dar şi a altor activităţi derulate de-a lungul timpului, care au făcut din Academia Militară o instituţie de prestigiu din Republica Moldova”, a spus Valeriu Troenco.

Potrivit comandantului-rector al Academiei Militare, colonel Mihail Bucliş, în cei 22 de ani de activitate, instituţia de învăţămînt a pregătit cadre de o înaltă calificare pentru autorităţile publice centrale importante în arhitectura de securitate a Republici Moldova. În cadrul ceremoniei, un grup de militari a fost decorat cu distincţiile militare pentru îndeplinirea ireproşabilă a obligaţiunilor de serviciu şi performanţe în activitate.

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a pregătit, în perioada anilor 1995-2014, circa 1550 ofiţeri la specialităţile: infanterie, artilerie, transmisiuni, grăniceri şi carabinieri. Din 2012, în premieră, Academia Militară „Alexandru cel Bun” a înmatriculat şi fete, care studiază la specialitatea transmisiuni, artilerie şi infanterie. Durata studiilor în AMFA este de patru ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului: cazarea, hrana şi echipamentul militar sînt gratuite.

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” este membră a Consorţiului Parteneriat pentru Pace, iar studiile se efectuează la două facultăţi — Ştiinţe Militare şi Administraţie Publică. În componenţa instituţiei activează Centrul de Studii Strategice de Securitate şi Apărare, Centrul de Studii Continue şi Centrul Lingvistic. La catedre, nouă la număr, îşi desfăşoară activitatea peste 120 de cadre didactice cu diverse titluri ştiinţifice.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *