Actualitate

22 de persoane sunt suspectate că ar fi infectate cu salmoneloză, după ce au participat la o ceremonie

Din numărul total de persoane care au făcut toxiinfecţie alimentară, 19 sînt adulţi, iar trei sunt copii. 14 bolnavi sunt locuitori ai satului Recea, raionul Rîşcani, 6 bolnavi – din oraşul Bălţi, iar alţi doi bolnavi sunt originari din satul Chetroşica Nouă, raionul Edineţ. Cei 22 de oameni sunt internaţi în Spitalul Raional Rîşcani, Spitalul Raional Edineţ şi Spitalul Clinic Municipal Bălţi.

În urma examenului microbiologic al materialului colectat de la bolnavii internaţi, se suspectează agentul patogen Salmonella Enteritidis. Starea celor 22 de pacienţi este de gravitate medie.

Persoanele afectate au participat sâmbătă la o ceremonie comună, care s-a desfăşurat în localul unei societăţi cu răspundere limitată din satul Recea, raionul Rîşcani. În cadrul investigaţiilor, s-a constatat că o parte din produsele pregătite în localul acestui agent economic au fost servite şi a doua zi, la o masă de pomenire, organizată la domiciliu, concomitent, cu alte bucate preparate în condiţii de casă.

Specialiştii Centrului de Sănătate Publică al raionului Rîşcani şi cei de la Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor au constatat că agentul economic respectiv nu dispune de condiţii de păstrare a bucatelor înainte de servire. Totodată, întreprinderea nu este asigurată cu inventar de secţionare, iar cel din dotare nu este marcat. Activitatea întreprinderii din satul Recea a fost suspendată, iar patronul localului s-a ales cu o amendă. 

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *