Ultima oră

23 de minori au fost retinuti pentru furt

32 de infractiuni, comise de minori, au fost documentate de colaboratorii Ministerului de interne in cadrul operatiei "Grija", organizata la inceputul lunii martie, cu scopul de a combate delicventa juvenila in tara. In 23 de cazuri, minorii au fost retinuti pentru comiterea furturilor de bunuri materiale.

Potrivit serviciului de presa al MAI, in timpul desfasurarii operatiunii, reprezentantii organelor afacerilor interne au documentat si 21 de infractiuni comise impotriva copiilor, dintre care cinci cu caracter sexual, patru furturi, trei escrocherii etc.

De asemenea, politia a descoperit 33 de minori in stare de ebrietate, 137 de copii care vagabondau si cerseau, 60 dintre ei fiind plasati la Centrul de plasament temporar al minorilor din cadrul Comisariatului general de politie al municipiului Chisinau.

Pentru indeplinirea insuficienta a obligatiilor de intretinere, de educatie si instruire a copilului, in baza articolului 63 din Codul Contraventional, au fost documentati 153 de parinti, iar cauzele administrative au fost remise spre examinare in instanta de judecata.

Totodata, pentru comercializarea de catre minori a tigarilor si bauturilor alcoolice, pe numele unor agenti economici au fost intocmite 23 de procese-verbale.

Dupa moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *