Muzică

250 de milioane de dolari pentru reeditarea a 10 albume ale lui Michael Jackson

 Acest acord, catalogat de Sony şi de familia cântăreţului drept cel mai profitabil ce a fost semnat vreodată în industria muzicală , le garantează moştenitorilor lui Michael Jackson venituri de cel puţin 200 de milioane de dolari.

Cele zece noi albume prevăzute vor include piese vechi, deja celebre, dar şi cântece noi, pe care Michael Jackson nu a apucat să le lanseze pe piaţă .

De la moartea lui Michael Jackson, pe 25 iunie 2009, Sony Music a vândut peste 31 de milioane de albume ale acestuia pe plan mondial . Până la prima comemorare a dispariţiei starului, moştenitorii lui mizează pe încasări de peste 250 de milioane de dolari, obţinute din vânzările de discuri, produse asociate şi bilete la concertul postum "This Is It", relatează Wall Street Journal.

Grupul EMI, proprietate a fondului de investiţii american Terra Firma din 2007, are contracte semnate cu o serie de artişti de seamă, precum Coldplay, Katy Perry, David Guetta, Robbie Williams, Charles Aznavour etc.

EMI are o datorie foarte mare către Citigroup, care trebuie achitată până în luna iunie. Compania încearcă în prezent să îşi convingă investitorii să facă o altă injecţie de capital, pentru a evita să fie preluată, în iunie, de Citigroup. În 2009, EMI a înregistrat pierderi de 1,7 miliarde de euro.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere". La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *