Actualitate

262 mln. de dolari vor veni in R. Moldova prin intermediul Acordului de finantare a Programului Compact

Guvernul Republicii Moldova si Corporatia „Provocarile Mileniului” (CPM) au semnat, la Washington (SUA), un acord de asistenta nerambursabila in valoare de 262 mln. de dolari pentru implementarea Programului „Compact”, care include proiecte investitionale axate pe infrastructura de irigare, agricultura de valoare inalta si reabilitarea drumurilor.

Acordul a fost semnat de catre vicepremierul Iurie Leanca, ministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene, si Daniel Yohanes, directorul executiv al CPM, asistati de catre prim-ministrul Vlad Filat si secretarul de stat Hillary Clinton. Ceremonia de semnare a avut loc la Departamentul de Stat al SUA.

„Programul preliminar de tara, implementat anterior in R. Moldova cu suportul CPM, a creat deja un mediu in care tehnologiile inovatoare, productivitatea si accesul sporit la piete pot avea succes”, a declarat Daniel Yohanes.

La randul sau, Hillary Clinton a mentionat ca acest acord inseamna si un nou capitol in relatia Republica Moldova – Statele Unite ale Americii.

Premierul Vlad Filat a apreciat evenimentul drept unul istoric pentru R. Moldova.

„Pentru a ajunge aici, am parcurs o cale lunga, dificila, cu multe bariere, dar cetatenii R. Moldova isi doresc o alta viata si lupta pentru aceasta. Prioritatile noastre sunt edificarea unui stat de drept, crearea unei economii functionale si integrarea europeana. Toate acestea necesita nu doar efort, ci si sustinere din partea prietenilor”, a precizat prim-ministrul.

Vlad Filat a spus ca, pe parcursul vizitei sale in SUA, s-a convins ca R. Moldova are multi prieteni care doresc sa o ajute si a promis ca va reveni in aceasta tara.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *