Actualitate

27 martie // Parlamentul României marchează Unirea Basarabiei cu România la 100 de ani

La un secol de la evenimentele istorice de la 1918, Parlamentul României se va întruni în ședință solemnă la București.

Decizia a fost luată în luna februarie a acestui an de către Biroul Permanent Unit al ambelor camere, care au decis ca deputații și senatorii români să marcheze astfel unirea Basarabiei cu Vechiul Regat, prin care s-a reîntregit România.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a anunțat că la evenimentul de la București va participa o delegație parlamentară și una guvernamentală.

Din delegația oficială a R. Moldova vor face parte Andrian Candu, Președintele Parlamentului, Valeriu Ghiletchi, Vicepreședinte al Parlamentului, Marcel Răducan, deputat PDM, Gheorghe Mocanu, deputat PPEM, Octavian Grama, deputat PPEM, Tudor Deliu și Maria Ciobanu, ambii deputați PLDM.

Amintim că deputații Partidului Liberal au declinat invitația de a fi prezenți în plenul Legislativului de la București, motivând prin faptul că nu poate merge la București alături de delegația Legislativului de la Chișinău, condusă de speakerul Andrian Candu și că evenimentul de la 27 martie 1918 trebuia marcat la Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *