Film

27 martie în istorie: S-a născut regizorul american care l-a îndrăgit pe compozitorul Gheorghe Zamfir

Este cunoscutul regizor de film, precum şi scenarist, producător şi actor american. A devenit celebru în toată lumea datorită filmelor Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1994), Kill Bill Vol. 1 (2003), Kill Bill Vol. 2 (2004), Death Proof (2007). Filmele realizate de Tarantino i-au adus acestuia premii la Oscar, Globul de Aur, BAFTA şi Palme d’Or. În 2007, Total Film l-a clasat pe locul 12 în topul celor mai buni regizori din toate timpurile.

În ultimii ani, Tarantino şi-a folosit puterea şi influenţa sa de la Hollywood pentru a da filmelor străine şi de scurtă durată mai multă atenţie decât ar primi ele în mod obişnuit. Aceste pelicule sunt, de obicei, etichetate drept „Prezentat de Quentin Tarantino” sau „Prezintă Quentin Tarantino”. Prima producţie de acest fel a fost Iron Monkey din 2001, despre artele marţiale din Hong Kong, care a făcut peste 14 milioane de dolari în Statele Unite, ceea ce a reprezentat o sumă de şapte ori mai mare decât bugetul iniţial.

Quentin Tarantino este cunoscut şi publicului din R. Moldova, mai ales datorită filmului său Kill Bill, în care regizorul american a folosit una dintre cele mai cunoscute melodii ale compozitorului român, Gheorghe Zamfir – „Păstorul singuratic”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *