Politică

3 condiţii ale PCRM respinse de Streleţ şi Hadârcă, află care e poziţia PLDM şi PL

Formaţiunea PCRM cere, într-un comunicat de presă, includerea în ordinea de zi a primei şedinţe a Parlamentului următoarele: "stabilirea datei alegerii şefului statului în Parlamentul Republicii Moldova, constituirea imediată a comisiei pentru desfăşurarea procedurii de alegere a preşedintelui şi demiterea imediată din funcţiile ocupate a Procurorului General, directorului Serviciului de Informaţie şi Securitate, ministrului Apărării, ministrului Afacerilor Interne – persoane care au devenit figuri implicate plenar într-o serie de scandaluri de amploare în ultima perioadă".

UPDATE 17:00: Preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ consideră că Partidul Comuniştilor nu poate formula anumite condiţii având în vedere necesitatea de a depăşi situaţia actuală dificilă. "Ei (n. r. – deputaţii PCRM) ar trebui să vină cu unele propuneri care ulterior ar putea fi acceptate sau neacceptate de către Consiliul Alianţei sau de liderii partidelor componente ale AIE. Maniera în care sunt formulate aceste condiţii ne duce la ideea că se încearcă a pune boii înaintea carului. Spre deosebire de PCRM, noi vedem începutul procesului prin identificarea unui candidat, care ar avea susţinerea politică necesară şi nu numirea alegerilor şi apoi discuţia despre candidaţi", a declarat Valeriu Streleţ, menţionând că, probabil, deputaţii comunişti îşi doresc alegeri anticipate. "Vom discuta condiţiile şi propunerea lor de a vorbi cu fiecare partid din AIE la Consiliul Alianţei care va avea loc nu mai târziu de sfârşitul zilei de mâine", a adăugat preşedintele fracţiunii parlamentare liberal-democrate.

Prim-vicepreşedintele PL, Ion Hadârcă a spus că în cadrul partidului nu s-a discutat încă despre aceste condiţii. "La şedinţa Biroului permanent de săptămâna trecută reprezentanţii PCRM nu au propus introducerea pe ordinea de zi a acestor propuneri, care sunt puţin năstruşnice. PCRM îşi doreşte alegeri anticipate pentru că cred că vor reveni la putere" a menţionat Ion Hadârcă. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *