Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Culinar.md 18 Octombrie 2016, ora 07:57

3 conserve SURPRINZĂTOARE pe care TREBUIE să le pregăteşti în această toamna

Marime Font

Dacă te apuci să pui murături, cumpără de la piaţă şi lămâi, prune şi roşii. Vei face 3 conservă care îi vor înnebuni pe cei din familie! 

Lămâi murate

Este o delicatesă marocană ce se potriveşte excelent în preparate din carne de miel sau de pui. Ai nevoie de 4-5 lămâi mari, 7 linguriţe de sare mare, 1 linguriţă praf de chili, o crenguţa de rozmarin şi două frunze de dafin.Spală lămâile şi crestează-le în ambele capete în formă de cruce. Pune într-un borcan două linguriţe de sare şi câte o linguriţă cu sare în interiorul fiecărei lămâi.

Aşează lămâile în borcan, pune chili, rozmarin şi dafin, apoi completează borcanul cu apă. Astfel de conserve se lasă trei săptămâni într-un loc răcoros, apoi se consumă. Se păstrează bine în frigider.

Roşii uscate în ulei aromat

Sunt o garnitură excelenţă pentru fripturi, pot fi puse în salate sau transformată într-o pastă delicioasă pentru spaghetti. Ai nevoie de 1,5 kg de roşii mici, 1 lingură de zahăr, 3 fire de cimbru, 500 ml ulei de măsline. Roşiile se deshidrateza în cuptor: le tăi felii şi le pui pe o tavă cu hârtie de copt, le presari cu zahăr şi le laşi 2-3 ore la 150 de grade. Din când în când, întoarce-le, că să nu se ardă.

După ce sunt coapte şi răcite, pune feliile de roşii în borcan, alături de cimbru şi toarnă ulei peste ele. Aceste conserve vor stă în frigider 2 săptămâni înainte de a fi consumate şi maximum 2 luni, după ce s-a deschis borcanul.

Prune murate

Sunt foarte gustoase, alături de brânzeturi şi biscuiţi săraţi, dar pot fi servite chiar şi că deşert, lângă îngheţată. Pentru aceste conserve cu prune murate ai nevoie de sare, 4 păstăi cardamom, 8 bucăţi de chimbir, 2 bucăţi anason stelat, 80 ml oţet de vin, 80 ml oţet balsamic, 2 ardei chilli, 250 ml apă, 150 ml zahăr şi 500 grame de prune.

Curată prunele de samburi, înţeapă-le în câteva locuri şi pune-le în borcane. Restul ingredientelor se fierb timp de 15 minute, apoi se toarnă peste prune. Se consumă după două săptămâni şi rezistă la frigider până la 5 luni.

Sursă foto: allmodernfurniture.net

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul