Ultima oră

30 de profesori din Republica Moldova efectuează o vizită în Bucovina

Profesorii din Chișinău vor vizita o parte din mănăstirile şi bisericile reper pentru istoria Moldovei, printre care Putna, Voroneț, Sucevița, Bogdana și Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, precum şi Centrul de ceramică neagră de la Marginea.

În cursul zilei de astăzi, conducerea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava se va întâlni cu profesorii moldoveni în vederea stabilirii unui parteneriat de colaborare între cele două instituții de învățământ preuniversitar. Tot astăzi, profesorii vor avea şi o întâlnire cu membrii Asociației Studenților Basarabeni la Universitatea „Ștefan cel Mare”.

„Această vizită a profesorilor din Republica Moldova vine ca o urmare firească a dialogului pe care l-am inițiat pe 13 septembrie 2014, atunci când am efectuat o vizită la Liceul „Ștefan cel Mare” din Chișinău și când, simbolic, am „adoptat” această unitatea de învățământ cu scopul realizării unei noi punți de colaborare între cele două spații românești”, a declarat deputatul român Sandală-Maria Ardeleanu.

sursa: monitorulsv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *