Actualitate

300 km de drumuri vor fi reabilitate cu sprijinul Băncii Mondiale

 Finanțarea are drept obiectiv oferirea accesului rutier sigur și durabil la instituții de învățământ, instituții medicale și piețe de-a lungul unor coridoare selectate, cât și de a permite copiilor din zonele rurale să aibă acces la „școli de circumscripție”, se anunță în comunicatul Băncii Mondiale.

“Proximitatea Moldovei de cea mai mare piață din lume – Uniunea Europeană – subliniază importanța unei infrastructruri rutiere de calitate, care ar spori competitivitatea economică și creșterea bazată pe exporturi”, a declarat Alex Kremer, Director pentru Moldova în cadrul Băncii Mondiale. “Adițional, realitățile demografice ale Moldovei și decalajul de venituri cu vecinii săi din Uniunea Europeană relevă necesitatea modernizării urgente a drumurilor pentru a facilita accesul Moldovei la servicii publice și oportunități economice sporite care ar contribui la o dezvoltare sustenabilă și partajată.”

Decizia a fost adoptată astăzi de Consiliul directorilor a Băncii Mondiale.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială, în 1992, peste 1 miliard de dolari SUA au fost alocați unui număr de aproximativ 60 de proiecte în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8 proiecte active, totalul angajamentelor constituind 255 milioane de dolari SUA. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea mediului de afaceri, educația, asistența socială, guvernarea electronică, sănătatea, agricultura, mediul ambiant și altele.

timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *