Afaceri

4 afaceri sezoniere profitabile

Cele de sezon sunt profitabile, dacă ştii cum să le gestionezi. Ele se desfăşoară vara sau iarnă, câteva luni pe an, însă unele pot continuă ulterior.

În continuare îţi prezentăm câteva idei de afaceri sezoniere care ţi-ar putea aduce succesul.

Instalaţii de ventilaţie şi climatizare

Schimbările climatice din ultima perioada au dat mari bătăi de cap oamenilor. Această afacere se dezvoltă tot mai mult din acest motiv, iar fenomenul nu se întâmplă doar în România. Lunile de vara reprezintă vârful vânzărilor, toată lumea dorindu-şi ventilatoare, aer condiţionat pentru a scapă, într-un fel sau altul, de căldură copleşitoare. Însă, afacerea poate fi demarată şi iarnă, înlocuind aerul condiţionat cu caloriferele.

Acest tip de afaceri pot aduce firmelor din domeniu venituri de până la 1 milion de euro. Cum este o afacere profitabilă care funcţionează foarte bine, oferta este numeroasă, dar şi costurile pot fi ridicate. Dar întotdeauna este loc de mai bine.

Florărie

Această poate fi încadrată la afaceri de sezon, chiar dacă este online. Vârful vânzărilor florilor se atinge în primăvară, mai exact în luna martie, de 1 şi 8 martie. Atunci toată lumea caută buchete care mai de care mai frumoase pentru profesori, mame, prietene, colege şi nu numai.

Un buchet de flori este destul de scump, pornind de la 30 de lei, cel mai simplu, şi putând să ajungă şi la 1.500 de lei. Un avantaj al acestei afaceri este că trebuie să te pricepi la cultivarea florilor, însă pot fi şi importate.

Închiriere cabane

Indiferent că este la mare, munte sau în alte zone, poate fi o afacere foarte profitabilă. Dacă ai deja o cabană sau o casă într-o astfel de zona turistică, profită de ocazie şi închiriaz-o. Dacă dispui de mai mulţi bani şi vrei ceva inedit, poţi să îţi construieşti singur cabană şi să o adaptezi exact cerinţelor clienţilor. Investiţia va fi recuperată într-un timp scurt, mai ales dacă această va fi plasată într-o zona turistică.

Afaceri cu brazi

Iarnă reprezintă o afacere foarte profitabilă şi de succes comercializarea brazilor. Preţul unui brad variază în funcţie de mai multe criterii, ajungând chiar şi la câteva sute de lei. Sezonul acestei afaceri este mai scurt decât în cazul celorlalte, brazii fiind cumpăraţi doar pentru Crăciun, iar lumea începe să cumpere cam de la începutul lunii decembrie până în ajunul Crăciunului. Durează în jur de trei săptămâni.

Însă, dacă eşti un întreprinzător ingenios, poţi profită de această afacere şi pe parcursul anului. Poţi dezvoltă o pepinieră pe un teren special, brazii putând să îi comercializezi către consumatori finali sau către comercianţi de brazi.

Acestea sunt doar câteva din afacerile care pot genera profituri mari, mai ales dacă te pricepi la vânzări. Pornind de la o afacere sezonieră poţi ajunge rapid la una în toată regulă.

Sursa: ideideafaceri.manager.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *