Actualitate

5 adevăruri dure despre căsnicie: Dragostea nu rezistă singură

Înainte de toate, există un adevăr suprem: toate căsniciile se schimbă şi cu cât durează mai mult, cu atât sunt supuse mai multor transformări. De aici trebuie pornită discuţia despre adevărurile nespuse care guvernează orice relaţie.

Unele dintre schimbările prin care trece un cuplu pot produce teamă sau durere, dar dacă le priveşti în mod obiectiv, devine clar că acestea sunt nişte etape noi ale dragostei, se arată într-un articol publicat de Bright Side.

Iată care sunt cele cele 10 adevăruri despre căsnicie pe care orice cuplu trebuie să le înfrunte:


5. Dragostea este foarte fragilă

Toate relaţiile se bazează pe încredere, iar de multe ori aceasta pare foarte solidă. Dar tocmai această percepţie este periculoasă, pentru că încrederea între soţi se poate spulbera foarte uşor.

4. Uneori vă veţi plictisi

Doar în visele noastre cuplurile stau mereu împreună şi fac totul fără să se plictisească. În viaţa reală, o carte sau o întâlnire cu prietenii pot fi mai interesante decât o seară petrecută cu partenerul. Asta nu înseamnă că apare o ruptură între voi, ci doar că fiecare are nevoie câteodată să stea puţin deoparte, iar apoi regăsirea va fi interesantă şi vă veţi simţi din nou minunat împreună.

3. Nu veţi fi mereu de aceeaşi parte a baricadei

Acesta este un adevăr dureros, dar e vital să-l înţelegi şi să-l accepţi. Oricât de uniţi aţi fi, în viaţă apar situaţii în care aveţi opinii diferite. Chiar dacă obişnuiţi să luaţi deciziile de comun acord, mai devreme sau mai târziu, veţi ajunge pe poziţii diferite. Este foarte important să nu vă enervaţi şi fiecare să încerce să se pună şi în pielea celuilalt pentru a găsi o cale de ieşire în situaţiile complicate.

2. Căsnicia şi copiii nu sunt o decizie, ci o provocare

Mulţi cred în mod greşit că o căsnicie le va întări relaţia şi că venirea pe lume a copiilor va micşora distanţa dintre soţi. Ei bine, aceste convingeri nu se confirmă întotdeauna. Atât căsnicia, cât şi statutul de părinte sunt de fapt nişte teste care te vor ajuta să afli cum să fii un partener şi un părinte bun. E ca mersul pe bicicletă – la început cu ezitări şi chiar cu nişte căzături, apoi cu încredere şi cu satisfacţia reuşitei. 

1. Dragostea nu rezistă singură

Dragostea este o acţiune, nu doar un sentiment. Trebuie să munceşti pentru căsnicia ta, să lupţi, să o aperi şi să o cultivi. Şi trebuie să faceţi amândoi asta. Nimeni nu poate menţine viu de unul singur focul iubirii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *