Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:14
Abonamente
 
 
 

Actualitate 6 Iunie 2018, ora 07:32

5 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a avea un păr sănătos

Marime Font

Cine nu-şi doreşte un păr frumos şi sănătos? Investeşti sume uriaşe în îngrijirea lui, mergi la coafor pentru tratamente felurite şi ai acasă cele mai performante gadgeturi de îngrijire. Dar există lucruri mai simple şi mai eficiente pe care le poţi face pentru un păr cu adevărat strălucitor. 

Unul dintre acestea este o dietă echilibrată, care să conţină, pe cât posibil, şi aceste 5 alimente:

Somon, pentru strălucire
Peşti precum somonul, sardinele şi macroul sunt foarte bogaţi în acizi graşi omega-3 sănătoşi. Corpul tău nu poate sintetiza de unul singur aceste grăsimi sănătoase, aşa că trebuie să le iei din alimente sau din suplimente. Acestea te ajută la prevenirea unui număr semnificativ de boli, dar sunt şi foarte bune pentru un păr sănătos şi strălucitor. Consumă măcar o dată sau de două ori pe săptămână o porţie de peşte şi rezultatele se vor vedea destul de repede.



Iaurt grecesc, pentru un păr rezistent
Iaurtul grecesc este o sursă excelentă de proteine, aceste adevărate cărămizi ale celulelor organismului. În plus, conţine vitamina B5, care contribuie la vascularizarea scalpului, deci şi la creşterea părului. Cunoscută şi sub denumirea de acid pantotenic, cel mai probabil l-ai observat şi în compoziţia produselor pentru păr. Vitamina B5 este eficientă împotriva căderii şi subţierii părului, aşa că nu strică să ai o sursă în plus din care să o iei, mai ales că un iaurt grecesc poate reprezenta, alături de câteva fructe de pădure, un mic dejun sănătos şi delicios.

Spanac, pentru a lupta cu părul fragil
Ca şi multe legume cu frunze verzi, spanacul este plin de nutrienţi uimitori. Are o cantitate impresionantă de vitamina A, plus fier, beta-caroten, folaţi si vitamina C. Acestea lucrează împreună, pentru un scalp sănătos. Aceste substanţe îţi păstrează părul hidratat, aşa că nu va mai fi casant şi nu se va mai rupe. Profită de sezonul verdeţurilor şi include spanacul în dieta ta, oricât de des poţi. Pentru variaţie, te poţi baza şi pe varza kale, care are aceleaşi beneficii.

Linte, pentru a preveni căderea părului
O cantitate prea mică de fier în organism poate duce, dincolo de anemie şi la o cădere severă a părului. Din fericire, există o mulţime de surse de fier în alimentele pe care le consumi în mod obişnuit. Alege lintea, sursă excelentă de fier, pe care o poţi consuma în supe, salate sau tocăniţe şi vei avea, pe lângă fier, şi o sursă excelentă de proteine vegetale. Te mai poţi baza şi pe cerealele îmbogăţite cu fier, pe legumele cu frunze închise la culoare dar şi pe carne de vită sau organe, o sursă remarcabilă de fier.

Carne slabă de pui, pentru părul rar
Când nu îţi iei suficiente proteine din mâncare, părul ia pauze de la crescut şi, inevitabil, se răreşte, deoarece pierderea naturală a celor aproximativ 100 de fire de păr zilnic continuă. Pentru o dietă variată şi echilibrată şi pentru un păr sănătos, alege surse de proteine animale care să te ajute, precum carnea de pui sau de curcan, bogată în proteine, dar săracă în grăsimi. Dacă eşti vegetariană, alege surse vegetale de proteine, dar poţi apela şi la suplimente alimentare. 

Sursa: csid.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul



Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md