Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Sănătate 27 Aprilie 2018, ora 09:12

5 alimente pentru creşterea fertilităţii

Marime Font

Dacă îţi doreşti să devii mămică şi ai început să îţi pui întrebări legate de fertilitate, sfatul nostru ar fi să adopţi un stil de viaţă cât mai sănătos şi mai activ. În plus, se pare că există şi câteva alimente pentru creşterea fertilităţii, sporindu-ţi şansele de a rămâne însărcinată.

Avocado – Fructele de avocado sunt bogate în grasimi mononesaturate, care pot amplifica fertilitatea. Studiile au demonstrat că femeile care consumă cantităţi mari de astfel de nutrienţi în perioada în care sunt fertilizate in vitro au o rată de succes de trei ori mai mare decât cele care consumă cantităţi scăzute. În plus, grăsimile mononesaturate contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange, prevenind astfel bolile cardiovasculare sau accidentul vascular cerebral.

Seminţe de floarea-soarelui
- Seminţele de floarea soarelui nu sunt doar o gustare populară şi apetisantă, preferată de multa lume, dar sunt şi foarte bune pentru sănătatea ta. Bogate în zinc, acestea ajută la echilibrarea hormonilor de reproducere, aplificând nivelul de fertilitate.
Scorţişoară – Extrem de sănătoasă, scorţişoara are multiple proprietăţi. Acest condiment poate reduce insulina, ajutând, în acelaşi timp, la creşterea ratei de ovulaţie. Este ideal de pus în smoothie-uri!

Ouă – Ouăle fierte sunt bune pentru creşterea fertilităţii, fiind bogate în vitaminele D şi B6. Acestea amplifică producerea de progesteron, hormon necesar pentru sarcină.

Hrişcă
- Aliment adesea confundat cu cerealele, seminţele de hrişcă sunt bogate în compuşi care scad nivelul insulinei şi al testosteronului, un proces care poate spori ovulaţia. Gătiţi un sfert de cană de hrişcă şi consumaţi-o la cină de trei ori pe săptămânăSursa: one.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul