Culinar.md

5 gustări de post simple şi săţioase pe care te poţi baza

Iată câteva sugestii care te pot ajuta să alegi o gustare săţioasă şi sănătoasă, dar de post:
Untul de arahide
Poţi să-l ţii la birou ca să-l ai la îndemână. Se poate consuma cu felii de măr sau banană, dar şi pe turte de orez expandat sau pâine integrală prăjită.

Nucile
Sunt bogate în acizi graşi omega-3 şi multă vitamina E, hrănind astfel creierul, inima şi pielea. Poţi să consumi un pumn mic cu miez de nucă între mesele principale.

Curmalele
Au un conţinut ridicat de magneziu care te energizează şi îţi vor satisface pofta de dulce după masa de prânz. Apelează cu încredere la ele în loc să alegi alte dulciuri rafinate din comerţ.

Ciocolata neagră
Trebuie să citeşti cu atenţie eticheta cu ingrediente pentru a te asigura că nu conţine lapte-praf sau zer. Alege ciocolata neagră cu peste 70% cacao care în mod normal ar trebui să conţină doar unt de cacao, masă de cacao, pudră de cacao, zahăr şi extract de vanilie.

Avocado
Un avocado poţi să-l păstrezi mult în sertar şi-l poţi folosi atât felii, cât şi pisat pe o felie de pâine integrală. Este gustos chiar şi simplu cu puţină sare, piper şi fulgi de ardei iute. Dacă ai la îndemână verdeţuri, poţi să pui puţin pătrunjel, ceapă verde sau mărar peste tartină pentru a-i conferi un gust mai aromat.

Ea.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *