Timpul Liber

5 motive pentru care avem eşecuri profesionale

1. Nu-ţi stabileşti obiective clare

Succesul va fi întotdeauna greu de obţinut pentru cineva care nu ştie cu exactitate ce scop are şi care nu-şi construieşte strategii pentru a atinge acele obiective. Iar urmărirea acestor lucruri trebuie să devină o constantă în evoluţia profesională a fiecăruia. Încearcă să-ţi stabileşti câte un ţel zilnic, care să te apropie încet-încet de rezultatul dorit. De asemenea, acordă-ţi timpul necesar pentru a cerceta cu atenţie toate aspectele obiectivelor tale, astfel încât să iei cele mai bune decizii.

2. Autocontrolul nu este punctul tău forte

Furia, frustrarea şi stresul scad capacitatea de concentrare, te secătuiesc de energie şi te pot face să devii mai puţin hotărât în ceea ce priveşte scopurile tale. Iar dacă nu conştientizezi şi nu reacţionezi la aceste situaţii imediat cum apar, te poţi confrunta cu un declin al performanţelor tale profesionale. Astfel, dacă vei reuşi să-ţi controlezi emoţiile, să te autodisciplinezi, vei reuşi să gestionezi mai bine şi situaţiile ce ţin de profesie.

3. Ţi-e teamă de schimbări

Există o vorbă: norocul le surâde celor curajoşi. Sigur, nu spune nimeni să te arunci cu capul înainte şi să-ţi asumi riscuri majore, dar este bine să fii deschis şi să încerci să profiţi de oportunităţi pe măsură ce ele apar. Într-adevăr, este comod să îţi desfăşori activitatea într-un mediu cunoscut şi să faci lucrurile la care te pricepi deja, dar nevoia de confort şi teama de schimbare te pot ţine adesea pe loc. Ca să te autodepăşeşti, încearcă să înveţi mereu lucruri noi şi să fii la curent cu noutăţile din domeniul în care lucrezi.

4. Renunţi prea uşor

Ai observat că uneori îţi este mult mai uşor să începi un lucru decât să-l finalizezi? Motivaţia şi elanul sunt adesea la cote maxime în faţa unui proiect sau a unei idei noi, dar pe măsură ce trece timpul şi apar diverse obstacole, multe persoane îşi pierd concentrarea şi voinţa pe care le aveau iniţial. Nu face şi tu la fel, ci încearcă să nu renunţi atunci când te confrunţi cu greutăţi. Reţine că perseverenţa face diferenţa între un învingător şi un învins!

5. Te supraestimezi

Sentimentul de superioritate îţi poate afecta succesul în carieră chiar mai mult decât cel de inferioritate. Desigur, este bine să ai încredere în tine, dar dacă ajungi să consideri că eşti atoateştiutor, nu vei mai învăţa lucruri noi, nu îţi vei recunoaşte greşelile pentru a le putea îndrepta şi nu vei reuşi să iei criticile în mod constructiv. Încearcă să îţi păstrezi o doză de obiectivism în ceea ce te priveşte, astfel încât să asimilezi informaţiile care ţi se oferă şi să evoluezi în drumul profesional ales.

Statistică: 80 la sută din angajaţi s-au confruntat la un moment dat în cursul vieţii cu un eşec profesional. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *