Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 17 Februarie 2018
Abonamente

Sănătate 20 Martie 2017, ora 11:42

5 motive pentru care e bine să zâmbești

Marime Font

Numeroase studii dezvăluie beneficiile neașteptate ale zâmbetului asupra organismului așa că, data viitoare cand simți nevoia să te exteriorizezi, nu trebuie să mai existe nici un motiv pentru a-ti ține în frâu sentimentele. 

Combate depresia
Cel mai recent studiu realizat la Londra, demonstrează faptul că zâmbetul poate combate într-adevăr depresia. Cercetatorii de acolo au creat o aplicație, care trimite oamenilor în diverse momente ale zilei imagini vesele, făcându-i să zâmbească. S-a dovedit că atunci când o persoană vede pe altcineva zâmbind, acționează instinctiv și împrumută aceeași stare. Fericirea poate fi indusă atunci ești înconjurat de optimism.

Reduce stresul
Stresul reprezintă o problemă a lumii moderne, căruia toți i-am căzut în capcană mai devreme sau mai târziu. Are numeroase efecte negative asupra sănătății inimii și de cele mai multe ori nu poate fi combătut cu o simplă pastilă. Atunci când zâmbești, corpul tău secretă endorfine care diminuează tensiunea provocată de stres.Îmbunătățește starea de spirit
Endorfinele nu alungă doar stresul, ci îți oferă și o stare generală de bine și de liniște. Atunci când simți că ești cu moralul la pământ, zâmbește. Chiar dacă la început va fi doar un zâmbet forțat, vei observa că te vei simți treptat mult mai bine. Specialiștii susțin că simpla simulare a unei stări de fericire, se poate transforma într-un sentiment real.

Accelerează sistemul imunitar

Atunci când zâmbești, organismul se relaxează, ceea ce permite sistemului imunitar să reacționeze mult mai repede și mai eficient pentru a ne apăra de boli.

Crește speranța de viață
Beneficiile zâmbetului îți oferă mai mult decat o apariție senină, care te va face să arăți bine în exterior. Oamenii care zâmbesc mult, trăiesc mai mult. Conform studiilor, o atitudine pozitivă îți va crește media de viață cu aproximativ 7 ani.

clicksanatate.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul